ΚΙΝΑΛ: Υποχρέωση όλων να κάνουν πράξη την επιθυμία της Φώφης Γεννηματά

Η πρόωρη απώλεια της Φώφης Γεννηματά συγκίνησε την ελληνική κοινωνία και τον πολιτικό κόσμο της χώρας, βυθίζοντας σε βαθύ πένθος το Κίνημα Αλλαγής. Πίσω της αφήνει μία σπουδαία πολιτική παρακαταθήκη και μία επιθυμία που θα πρέπει να γίνει σεβαστή από όλους, που δεν είναι άλλη από την ενότητα της παράταξης.

Από τη πρώτη στιγμή που η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ εισήχθη στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» και ανακοίνωσε ότι αποσύρεται από την εσωκομματική αναμέτρηση για την ηγεσία του κόμματος, δεν σταμάτησε να ασχολείται με τις εξελίξεις στη παράταξη. Αντιλαμβάνονταν την όλη υπόθεση σαν δική της «υποχρέωση», ακόμα και την ώρα που έδινε τη δική της, προσωπική μάχη. Άλλωστε, το Κίνημα Αλλαγής ήταν δικό της δημιούργημα.

Όλο αυτό το διάστημα ζητούσε από όλους -μέσω των στενών της συνεργατών- να φροντίζουν να κυλούν όλα ομαλά, έτσι ώστε να μην γίνεται αντιληπτή η απουσία της από τα καθήκοντα της προέδρου. Με απλά λόγια, να υπάρχει μία «φυσιολογική» καθημερινότητα μέχρι να ολοκληρώνονταν η διαδικασία για τη διαδοχή της στην ηγεσία του κόμματος. Το μυαλό της ήταν πάντα εκεί.

Μάλιστα, όπως αποκάλυψαν άνθρωποι που βρίσκονταν στον στενότερο πυρήνα των συνεργατών της στο Newsbomb.gr, η μεγάλη της αγωνία ήταν η ενότητα της παράταξης, για την οποία είχε παλέψει όλα αυτά τα χρόνια. Και αυτό ζητούσε από τα πρόσωπα με τα οποία επικοινωνούσε. Να δώσουν όλη τους τη προσοχή σε αυτό το σημαντικό κομμάτι. Διότι καταλάβαινε πλήρως πως μία εσωκομματική αναμέτρηση θα μπορούσε να ξεφύγει από τα όρια, προκαλώντας, ενδεχομένως, καταστάσεις που θα οδηγούσαν στα άκρα.

Οι έξι υποψήφιοι οφείλουν -έτσι κι αλλιώς- να διατηρήσουν το επίπεδο της αντιπαράθεσης σε κόσμια επίπεδα και να αποδεχθούν το αποτέλεσμα που θα προκύψει από τη βούληση της βάσης του κόμματος. Η παρουσία της Φώφης Γεννηματά ήταν εγγύηση για την ενότητα της παράταξης. Πλέον, χωρίς αυτή, το βάρος πέφτει εξ ολοκλήρου σε εκείνους και σε κανέναν άλλον. Είναι υπεύθυνοι για τη διεξαγωγή μίας αναμέτρησης που θα έχει σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά και προφανώς θα έχει συγκρούσεις. Πάντα, όμως, μέσα στα πλαίσια μίας εσωκομματικής σύγκρουσης.

Οι στενοί συνεργάτες της εκλιπούσας, δεν μπορούν να το επιβάλουν. Μπορούν να περιοριστούν μόνο σε συστάσεις και σε παρεμβάσεις που θα ηρεμούν τη κατάσταση, όταν αυτή θα πάει να ξεφύγει. Όμως η ευθύνη για την ομαλή διεξαγωγή της εκλογικής διαδικασίας και κυρίως, τα όσα θα ακολουθήσουν με την ολοκλήρωση της, είναι στο χέρι των υποψήφιων για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής.

Και οφείλουν να κάνουν πράξη την επιθυμία της Φώφης Γεννηματά, που είναι ταυτόσημη με την επιθυμία δεκάδων χιλιάδων πολιτών, που θέλουν μία παράταξη ισχυρή και πρωταγωνίστρια, και όχι ένα «φέουδο» με μικρούς «φεουδάρχες», που θα ο ένας θα «συνωμοτεί» εναντίον του άλλου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here