Πανδημία Covid-19: Όταν το 1/3 των ενηλίκων δυσκολεύεται να πάρει αποφάσεις

Πανδημία Covid-19: Σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων είπε ότι μερικές φορές είναι τόσο αγχωμένο για την πανδημία που δυσκολεύεται να λάβει βασικές αποφάσεις Το άγχος που σχετίζεται με την πανδημία της COVID-19 έχει καταστήσει πιο δύσκολο για τους Αμερικανούς να λάβει βασικές αποφάσεις, σύμφωνα με έρευνα.

Σύμφωνα με μια έρευνα της Αμερικανικής Ψυχολογικής Εταιρείας για το «Stress in America», οι millennials επηρεάστηκαν ιδιαίτερα, με σχεδόν το 50% από περισσότερους από 3.000 ενήλικες ερωτηθέντες να αναφέρουν ότι παλεύουν με τις καθημερινές τους εργασίες καθώς ο κορωνοϊός συνεχίζει να εξαπλώνεται.

Συγκριτικά, μόνο το 37% του Gen Z, το 32% του Gen X, το 14% των boomers και το 3% των ηλικιωμένων ανέφεραν το ίδιο. Σχεδόν το ένα τρίτο των ενηλίκων που συμμετείχε στην διαδικτυακή Έρευνα Ανθεκτικότητας COVID/ Αυγούστου που διεξήχθη από το The Harris Poll είπε ότι μερικές φορές είναι τόσο αγχωμένο για την πανδημία που δυσκολεύεται να λάβει βασικές αποφάσεις και περισσότερο από το ένα τρίτο από αυτούς είπε ότι ήταν πιο αγχωτικό να ληφθούν καθημερινές αποφάσεις και σημαντικές αποφάσεις ζωής σε σύγκριση με τη ζωή πριν από την πανδημία.

Οι νεότεροι ενήλικες ήταν πιο πιθανό να αισθάνονται ότι οι αποφάσεις είναι πιο αγχωτικές τώρα και περισσότερο από το 60% συμφώνησε ότι η πανδημία το έκανε να ξανασκεφτεί πώς ζούσε τη ζωή του. Το 63% είπε ότι η αβεβαιότητα για το εγγύς μέλλον του προκαλεί άγχος και περίπου οι μισοί είπαν ότι η πανδημία έκανε τον σχεδιασμό για το μέλλον να φαίνεται αδύνατος.

«Όσον αφορά το γενικό άγχος, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι νεότερες γενιές, που ήταν πιο πιθανό να πουν ότι δυσκολεύονται με βασικές αποφάσεις, ανέφεραν επίσης γενικά υψηλά επίπεδα άγχους», ανέφερε η έρευνα. Οι ενήλικες Gen Z, οι millennials και οι Gen Xers ανέφεραν υψηλότερα μέσα επίπεδα στρες τον περασμένο μήνα που σχετίζονται με την πανδημία από ό,τι οι boomers και οι ηλικιωμένοι, και περίπου οι μισοί ενήλικες και millennials Gen Z παραδέχτηκαν ότι δεν ξέρουν πώς να διαχειριστούν το άγχος που αισθάνονται λόγω της πανδημίας.

Η κόπωση κατά τη λήψη αποφάσεων έχει δυσανάλογη επίδραση στους γονείς – ειδικά σε αυτούς με μικρότερα παιδιά. Επιπλέον, το πανδημικό στρες μεταξύ των έγχρωμων ατόμων είναι ακόμα αυξημένο, ειδικά για τους Ισπανόφωνους και τους Μαύρους ενήλικες. Οι Ισπανόφωνοι ενήλικες ανέφεραν τα υψηλότερα επίπεδα στρες, κατά μέσο όρο, τον περασμένο μήνα που σχετίζονται με την πανδημία και η έρευνα είπε ότι αυτά τα συμπεράσματα «δεν ήταν περίεργα, λαμβάνοντας υπόψη τα ευρήματα από την έρευνα που ρίχνουν φως στις φυλετικές και εθνοτικές ανισότητες σε σχέση με τον αντίκτυπο της πανδημίας». «Συγκεκριμένα, οι Ισπανόφωνοι ενήλικες ήταν πιο πιθανό από τους μη Ισπανόφωνους λευκούς ενήλικες να γνωρίσουν κάποιον που είχε αρρωστήσει ή πέθανε από COVID-19», σημείωσε η έρευνα.

Τα επίπεδα άγχους παραμένουν υψηλότερα από τα επίπεδα προ της πανδημίας και το άγχος που σχετίζεται με το κόστος εργασίας και στέγασης αυξήθηκε ελαφρώς από πέρυσι, αν και υπήρξε σημαντική πτωτική τάση στους περισσότερους παράγοντες στο ίδιο χρονικό πλαίσιο. Ως αποτέλεσμα όλου αυτού του άγχους, σχεδόν τα τρία τέταρτα των ενηλίκων των ΗΠΑ δήλωσαν ότι έχουν βιώσει διάφορες επιπτώσεις στην υγεία τους, όπως πονοκεφάλους, νιώθοντας καταπονημένοι. κόπωση και αλλαγές στις συνήθειες ύπνου.

Το ογδόντα έξι τοις εκατό των millennials ανέφεραν επιπτώσεις του στρες, ακολουθούμενες από το 84% των ενηλίκων Gen Z και το 77% των Gen Xers. Λιγότερο από το 60% των boomers και των ηλικιωμένων είπε το ίδιο. Το πανδημικό στρες επηρεάζει τα παιδιά του έθνους, βρίσκει το CDC Αναφέρθηκαν επίσης αλλαγές συμπεριφοράς ως αποτέλεσμα άγχους, συμπεριλαμβανομένης της αποφυγής κοινωνικών καταστάσεων, της αλλαγής διατροφικών συνηθειών, της καθυστέρησης ή της παραμέλησης ευθυνών ή της αλλαγής των επιπέδων φυσικής δραστηριότητας. Περισσότερο από το ένα τρίτο δήλωσαν ότι το άγχος έφαγε κατά τον πρώτο χρόνο της πανδημίας.

Τέλος, περισσότεροι από τους μισούς ενήλικες των ΗΠΑ δήλωσαν ότι παλεύουν με τα σκαμπανεβάσματα της πανδημίας, με τους περισσότερους να έχουν μέσες βαθμολογίες ανθεκτικότητας και μόλις το 16% να έχουν υψηλές βαθμολογίες ανθεκτικότητας. Ωστόσο, συνολικά, η έρευνα διαπίστωσε ότι τα επίπεδα άγχους παραμένουν σταθερά και ότι οι ενήλικες των ΗΠΑ διατηρούν μια θετική προοπτική. Το εβδομήντα τοις εκατό ήταν βέβαιο ότι όλα θα πάνε καλά στο τέλος της πανδημίας και το 77% είπε ότι γενικά τα πήγαιναν καλά.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here