Τσαμπουκάδες Ερντογάν: Για μένα δεν υπάρχει υποχώρηση -Αγνοώ τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου


Οι τριγμοί στο εσωτερικό οδηγούν τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να αποξενώνεται όλο και περισσότερο από την διεθνή σκηνή – Δήλωσε ευθαρσώς, ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ)

Έξαλλος, λόγω των ισχυρισμών ότι υποχώρησε στο θέμα των 10 πρέσβεων, εμφανίστηκε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, λέγοντας μάλιστα ότι αντιθέτως, βρίσκεται σε θέση επίθεσης. «Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη υποχώρηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τούρκος πρόεδρος.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είπε στη συνέχεια ευθαρσώς, ότι αγνοεί τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Ευρώπης αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) -για την υπόθεση Οσμάν Καβαλά-, τονίζοντας μάλιστα ότι είναι ανυποχώρητος στις αποφάσεις του.

«Πώς λένε πως υποχώρησα εγώ; Εγώ είμαι σε επίθεση. Στο δικό μου βιβλίο δεν υπάρχει η λέξη της υποχώρησης! Εγώ δεν περιμένω κάτι (από το Συμβούλιο της Ευρώπης). Το Συμβούλιο ας κάνει αυτό που ξέρει. Θα δούμε τι θα κάνουν. Θα ακούσουμε και το ΕΔΑΔ, και αφού ακούσουμε εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει. Εγώ ως πρόεδρος της Τουρκίας δεν κοιτάζω τι λέει ο ένας ή ο άλλος. Αυτός είναι ο τρόπος ανατροφής μου, κι αυτή την ηθική έχω. Και μέχρι να πεθάνω θα ακόλουθης αυτή την κατεύθυνση» ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Τουρκίας, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Στο μεταξύ, όπως γίνεται γνωστό και από τον τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα προαναγγέλλει αυξημένη παρουσία τουρκικών ερευνητικών σκαφών και γεωτρήσεις στην Ανατολική Μεσόγειο, και σε περιοχές της λεγόμενης «τουρκικής δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου». Παράλληλος στόχος της η δημιουργία άλλων δύο πυρηνικών σταθμών πέραν του Άκουγιου.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ