Kιμ Γιονγκ Ουν: Λιμοκτονία κατόπιν κρατικής εντολής στη Β. Κορέα – «Να τρώτε λιγότερο μέχρι το 2025


Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προκαλεί απόγνωση στη Βόρεια Κορέα καθώς οι αρχές ζήτησαν από τον λαό να προετοιμαστεί για τέσσερα χρόνια έλλειψης τροφίμων, σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση.

Η Πιονγκγιάνγκ έχει κλείσει όλα τα σύνορα και έχει απαγορεύσει όλες τις τακτικές εισαγωγές αγαθών από την Κίνα από την έναρξη της πανδημίας στις αρχές του 2020, με αποτέλεσμα βασικά τρόφιμα να λείπουν εδώ και καιρό από τη χώρα.

Τον περασμένο Απρίλιο, οι αρχές προειδοποίησαν τον πληθυσμό να προετοιμαστεί για μια οικονομική κατάσταση χειρότερη από την λεγόμενη «επίπονη πορεία», όπως ονομάζουν οι Βορειοκορεάτες τον λιμό του 1994-1998.

Η πτώση της ΕΣΣΔ άφησε την Πιονγιάνγκ χωρίς ζωτικής σημασίας βοήθεια. Θεωρείται πως τρία εκατομμύρια άνθρωποι πέθαναν τότε, έως και το 10% της χώρας.

Το Radio Free Asia (RFA) κατάφερε να επικοινωνήσει με δύο ανώνυμες πηγές στη Βόρεια Κορέα, οι οποίες είπαν ότι η κατάσταση είναι «έκρυθμη». «Πριν από δύο εβδομάδες, είπαν σε συνεδρίαση ότι η έκτακτη ανάγκη για τρόφιμα θα συνεχιστεί μέχρι το 2025», είπε μια πηγή από τη συνοριακή πόλη Sinuiju.

Aγρότες στη Βόρεια ΚορέαΑ.Ρ

«Οι αρχές τόνισαν ότι η πιθανότητα να ανοίξουν ξανά τα τελωνεία μεταξύ Βόρειας Κορέας και Κίνας πριν από το 2025 είναι πολύ μικρή. «Όταν οι αρχές λένε στους πολίτες ότι πρέπει να καταναλώνουν λιγότερα τρόφιμα μέχρι το 2025… δεν μπορούν να κάνουν τίποτα άλλο από το να αισθάνονται μεγάλη απόγνωση»

Η δυσπιστία και η δυσαρέσκεια είναι ανεξέλεγκτες μεταξύ των κατοίκων γιατί στη συνάντηση ειπώθηκε ότι πρέπει να μειωθεί άμεσα η ποσότητα του φαγητού που τρώμε και να σφίξουμε το ζωνάρι, περισσότερο από ποτέ.

O Kιμ Γιονγκ Ουν σε παλαιότερη φωτογραφίαΑ.Ρ

Μερικοί από τους κατοίκους λένε ότι η κατάσταση αυτή τη στιγμή είναι τόσο σοβαρή που δεν ξέρουν αν μπορούν να επιβιώσουν τον χειμώνα που έρχεται. «Το να μας λένε να υπομείνουμε κακουχίες μέχρι το 2025 είναι το ίδιο με το να μας λένε να πεθάνουμε από την πείνα» λένε.

Ένας άλλος κάτοικος από το Hoeyrong, τη βορειοανατολική συνοριακή πόλη των 150.000 κατοίκων ισχυρίζεται επίσης ότι οι Βορειοκορεάτες είναι καχύποπτοι για τους χειρισμούς του Κιμ Γιονγκ Ουν σχετικά με την πανδημία.

Πολλοί ειναι πεπεισμένοι οτι οι αρχές κρύβουν την πραγματική κατάσταση που επικρατεί με τον κορονοϊό στη χώρα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ