Shiba inu: Η τιμή του κρυπτονομίσματος έχει εκτοξευθεί στα $25 δισ. πλέον

Ένα άλλο κρυπτονόμισμα εμπνευσμένο από σκύλους που ονομάζεται shiba inu, ή SHIB, έφτασε στο ιστορικό υψηλό των $0,0000594 την Τετάρτη. Παρά το γεγονός ότι η τιμή του είναι κάτω από το 1 σεντ, το “meme token” έχει συγκεντρώσει μεγάλη προσοχή. Το Shiba inu κατατάσσεται πλέον στο Νο. 11 μεταξύ των κορυφαίων κρυπτονομισμάτων με βάση την αγοραία αξία, σύμφωνα με το CoinMarketCap. Έχει αυξηθεί περισσότερο από 111% σε σχέση με τις τελευταίες επτά ημέρες. Το Shiba inu αποκαλείται “δολοφόνος του dogecoin” από τους υποστηρικτές του. Ωστόσο, βρίσκεται πολύ πίσω από το dogecoin, το οποίο κατατάσσεται στο Νο. 10. Αν και είναι φθηνό στην αγορά και μπορεί να είναι δελεαστικό, οι ειδικοί λένε ότι οι επενδυτές θα πρέπει πρώτα να κάνουν την έρευνά τους.

Τι συμβαίνει με το Shiba Inu

“Πριν επενδύσετε σε οποιοδήποτε κρυπτονόμισμα, είναι σημαντικό να κατανοήσετε σε τι επενδύετε και τους σχετικούς κινδύνους, όχι απλώς να κάνετε διαφημιστική εκστρατεία γύρω από αυτό”. Αυτό αναφέρει ο Douglas Boneparth, πιστοποιημένος οικονομικός σχεδιαστής και πρόεδρος της Bone Fide Wealth. Το Shiba inu θεωρείται συνήθως ένα altcoin, το οποίο αναφέρεται στο πλήθος των κρυπτονομισμάτων εκτός από το bitcoin. Τα κρυπτονομίσματα μπορεί να είναι μια πολύ ασταθής και κερδοσκοπική επένδυση γενικά, αλλά οι ειδικοί λένε ότι τα altcoins μπορεί να είναι ακόμη περισσότερο.

Τι είναι το SHIB;

Το Shiba inu δημιουργήθηκε τον Αύγουστο του 2020 από έναν ψευδώνυμο ιδρυτή που ονομάζεται Ryoshi. Όπως υποδηλώνει το όνομά του, το token είναι εμπνευσμένο από σκύλους shiba inu. Το Shiba inu είναι ένα διακριτικό ERC-20 που βασίζεται στο Ethereum, πράγμα που σημαίνει ότι δημιουργείται και φιλοξενείται από την αλυσίδα μπλοκ Ethereum και όχι από τη δική της αλυσίδα μπλοκ. Ο Ryoshi αποφάσισε να κυκλοφορήσει το shiba inu στο Ethereum επειδή είναι «ήδη ασφαλές και καλά εδραιωμένο», σύμφωνα με τη λευκή βίβλο shiba inu. Ωστόσο, οι ειδικοί προειδοποιούν ότι η ευκολία έναρξης ενός έργου στο blockchain Ethereum σημαίνει ότι τα υπανάπτυκτα κρυπτονομίσματα μπορούν να τεθούν σε κυκλοφορία με χαμηλό κόστος για έναν προγραμματιστή.

Το Shiba inu έχει συνολική προσφορά 1 τετράδιο. Η Ryoshi ισχυρίζεται ότι δεν κατέχει κέρματα shiba inu και σχεδόν το ήμισυ της προσφοράς της είναι κλειδωμένη σε μια δεξαμενή ρευστότητας στο αποκεντρωμένο χρηματιστήριο Uniswap. Τα υπόλοιπα στάλθηκαν στον συνιδρυτή του Ethereum, Vitalik Buterin. Σύμφωνα με τη λευκή βίβλο του shiba inu, ο Ryoshi έστειλε μάρκες στον Buterin με την ελπίδα ότι θα κρατούσε τα tokens. Ωστόσο, ο Μπούτεριν δεν το έκανε. Έκαψε την πλειοψηφία, βγάζοντάς τα από την κυκλοφορία και δώρισε ένα σημαντικό ποσό στο India Covid Relief Fund και σε άλλες φιλανθρωπικές οργανώσεις.

Ποιοι είναι οι κίνδυνοι;

Τα Altcoins όπως το SHIB βασίζονται κυρίως στην κοινότητα, πράγμα που σημαίνει ότι η επιτυχία τους εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από την επιτυχία και την ανάπτυξη της κοινότητάς τους αντί από τη χρησιμότητά της. Οι ειδικοί προειδοποιούν ότι οποιαδήποτε επένδυση σε κρυπτονομίσματα μπορεί να οδηγήσει στην απώλεια ολόκληρης της επένδυσής σας. Γενικά συνιστούν να επενδύετε μόνο ό,τι έχετε την πολυτέλεια να χάσετε, ανεξάρτητα από το κρυπτονόμισμα που θα επιλέξετε. Αλλά τα altcoins ενδέχεται να απαιτούν πρόσθετη προσοχή λόγω των διαφορών τους από κάτι σαν το bitcoin, συμπεριλαμβανομένης της δομής, της προσφοράς και της χρησιμότητάς τους. Το Bitcoin, για παράδειγμα, κυκλοφόρησε το 2009 με σκοπό να έχει χρησιμότητα ως ένα peer-to-peer χρηματοπιστωτικό σύστημα.

Το blockchain του δημιουργήθηκε προσεκτικά, με ένα καλά μελετημένο οικοσύστημα. Το Bitcoin έχει επίσης περιορισμένη προσφορά, η οποία επιτρέπει την ενσωματωμένη σπανιότητα από το σχεδιασμό. Εξαιτίας αυτού, θεωρείται ως ένα απόθεμα αξίας από τους κατόχους του, οι οποίοι επίσης ελπίζουν να γίνει ένα εξέχον αποκεντρωμένο ψηφιακό νόμισμα. Τα περισσότερα altcoin δεν έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά. Ως εκ τούτου, μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνα και μπορεί να μην έχουν καμία εγγενή επενδυτική αξία. Επομένως, οι μικροεπενδυτές δεν πρέπει να ανταλλάσσουν αυτά τα περιουσιακά στοιχεία χωρίς έρευνα και δέουσα επιμέλεια.

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here