Φαρμακοεπαγρύπνηση: Νέες τάσεις με φόντο την πανδημία και τις αυξανόμενες ανάγκες στον χώρο της υγείας


Η ιστορία της φαρμακοεπαγρύπνησης έχει τις ρίζες της στην αυξανόμενη ευαισθητοποίηση των κλινικών ιατρών και του ευρύτερου κοινού σχετικά με την ασφάλεια της χρήσης ουσιών στα μέσα του 20ού αιώνα. Παρά τις ανησυχίες για προβλήματα υγείας λόγω των παρενεργειών της λήψης φαρμάκων, η πειθαρχία και η πρακτική της ανίχνευσης, της αξιολόγησης και της κατανόησης των παρενεργειών των φαρμάκων χρειάστηκε περισσότερο από έναν αιώνα. Ωστόσο, η πρόοδος στην φαρμακοεπαγρύπνηση ως αναπόσπαστο μέρος της ιατρικής έρευνας έγινε σαφής τη δεκαετία του 1960. Έκτοτε, η φαρμακοεπαγρύπνηση έχει εξελιχθεί μέσω νέων τάσεων και εν μέσω πανδημίας έχει γίνει ένας μηχανισμός για την παρακολούθηση της ασφάλειας των θεραπευτικών παραγόντων.

Σημασία της φαρμακοεπαγρύπνησης μετά από την πανδημία

Πλήρεις ή μερικοί αποκλεισμοί επιβλήθηκαν σε πολλές χώρες κατά τη διάρκεια της κορύφωσης του κορωνοϊού. Έχουν οδηγήσει σε σταθερή μείωση των συνεχιζόμενων κλινικών δοκιμών λόγω της περιορισμένης διαθεσιμότητας κλινικών πόρων και ερευνητικού προσωπικού. Έχουν επίσης επιφέρει δραματικές αλλαγές στις εργασιακές πρακτικές και τους ελέγχους ασφαλείας. Λόγω του πολλαπλασιασμού της χρήσης φαρμάκων, οι παγκόσμιες υγειονομικές αρχές εργάζονται συνεχώς για τη δημιουργία προφίλ ασφάλειας προϊόντων. Η ανάγκη να παρέχονται στους ασθενείς ακίνδυνες και αποτελεσματικές θεραπείες σε σύντομο χρονικό διάστημα αποτελεί σημαντική ευθύνη για τους ερευνητές στον ενδοπανδημικό και μεταπανδημικό κόσμο.

Ως μέρος της δέσμευσής τους για την ασφάλεια και την ευημερία των ασθενών, οι εταιρείες που προσφέρουν υπηρεσίες φαρμακοεπαγρύπνησης εργάζονται με:

  • τεχνικά αντίγραφα ασφαλείας υψηλής τεχνολογίας
  • βελτιωμένη προσβασιμότητα δεδομένων cloud
  • αποτελεσματικό σχεδιασμό επιχειρηματικής συνέχειας

Σύμφωνα με πρόσφατη ανάλυση της Emergent Research, η αγορά φαρμακοεπαγρύπνησης αναμένεται να αποτιμηθεί στα 12 δισεκατομμύρια δολάρια έως το 2027. Για να εκμεταλλευτεί αυτές τις ευκαιρίες ανάπτυξης, η βιομηχανία φαρμακοεπαγρύπνησης προσαρμόζεται ολοένα περισσότερο στις νέες τάσεις που προκύπτουν από την καλύτερη και πιο αποτελεσματική συλλογή και ανάλυση δεδομένων.

Νέες τάσεις στην φαρμακοεπαγρύπνηση μετά την Covid-19

 

  • Κλιμάκωση και διαχείριση πόρων: Κατά τη διάρκεια της πανδημίας, οι κλινικοί γιατροί και οι ερευνητές είδαν σημαντική αύξηση στον αριθμό των ανεπιθύμητων ενεργειών. Για να διαχειριστεί αποτελεσματικά αυτόν τον φόρτο εργασίας, η φαρμακευτική βιομηχανία είχε τη δυνατότητα να κλιμακώσει τους εσωτερικούς πόρους. Επιπλέον μπόρεσε να χαρτογραφήσει τους ανθρώπινους πόρους. Υπάρχει επίσης ένας αυξανόμενος αριθμός υπηρεσιών στον κλάδο της φαρμακοεπαγρύπνησης. Αυτές οι υπηρεσίες επιτρέπουν στους επαγγελματίες να αυξάνουν επιδέξια τις ευκαιρίες εργασίας για εξειδικευμένους πόρους. Αναθέτουν επιπρόσθετα σε τρίτους χειρωνακτικές εργασίες, όπως η συλλογή δεδομένων και η εισαγωγή δεδομένων σε απομακρυσμένους εργαζόμενους. Η διαδικασία κλιμάκωσης αυτοσχεδιάστηκε με την αναπροσαρμογή των βασικών δεικτών απόδοσης (KPI) και την προσαρμογή των αποκλειστικών ομάδων.
  • Προσαρμοστικότητα στην τεχνολογική πρόοδο: Η εθνική και διεθνής έγκριση, καθώς και οι συστάσεις σχετικά με τη χρήση φαρμάκων που δεν σχετίζονται με την COVID-19, δείχνουν μερικά πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα. Η πρακτική της χρήσης τέτοιων φαρμάκων έχει επίσης οδηγήσει σε μεγάλη εισροή ΑΕ. Χρησιμοποιούνται off label με απροσδόκητα ευεργετικά αποτελέσματα. Για την αντιμετώπιση της αναφερόμενης ταχείας αύξησης των AE, η βιομηχανία φωτοβολταϊκών χρησιμοποιεί τεχνικά ασφαλή δίκτυα cloud. Επίσης χρησιμοποιούνται εργαλεία αυτοματισμού υψηλής τεχνολογίας, όπως το Robotic Process Automation (RPA).
  • Αφοσιωμένη ομάδα και κουλτούρα απομακρυσμένης εργασίας: Η δημιουργία ενός ασφαλούς απομακρυσμένου σταθμού για να εργάζεται μια αφοσιωμένη ομάδα επαγγελματιών φαρμακοεπαγρύπνησης είναι μια αρκετά αποτελεσματική τάση αυτές τις μέρες. Έχει οδηγήσει τη φαρμακοβιομηχανία σε μια πανδημία. Τέτοιοι σταθμοί εργασίας διαχωρίζονται με βάση την κατηγορία εργασίας, βελτιώνοντας τον συντονισμό των διαδικασιών και την εξειδίκευση.

Η σημασία της φαρμακοεπαγρύπνησης έχει αποκατασταθεί ενόψει της παγκόσμιας κρίσης υγείας. Η προσαρμογή στις νέες τάσεις μετά την Covid είναι αναμφίβολα πιο οικονομική και λειτουργική για τη βιομηχανία φαρμακοεπαγρύπνησης.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ