Αυτοσυμπόνια: Η ευημερία ξεκινά από τον τρόπο που φερόμαστε στον εαυτό μας


Tο ψυγείο είναι μια κοινή τακτική αντιμετώπισης για πολλές μεσήλικες γυναίκες, που εμφανίζουν εξάψεις κατά την διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Οι εξάψεις μπορούν να έχουν μεγάλο αντίκτυπο στην καθημερινή μας ζωή, ειδικά στον ύπνο, την εργασία αλλά και στη διάθεση. Το ψυγείο όμως δεν είναι η μόνη λύση, αν αρνείστε να λάβετε φαρμακευτική αγωγή. Είτε το πιστεύετε είτε όχι το να μάθουμε πώς να είμαστε ευγενικοί με τον εαυτό μας μπορεί επίσης να κάνει μεγάλη διαφορά κατά τη διάρκεια της εμμηνόπαυσης. Η ευημερία και η ευτυχία θεωρείται συχνά δεδομένη. Ωστόσο, η ευημερία μας δεν είναι ένα σταθερό χαρακτηριστικό, αλλά μια ικανότητα που μαθαίνεται και κατακτιέται.

Ενισχύοντας την αυτοσυμπόνια μας

Η ενίσχυση της ψυχολογικής μας ανθεκτικότητας μέσω διάφορων στρατηγικών όπως για παράδειγμα η αυτοσυμπόνια μπορεί να μας βοηθήσει να διαχειριστούμε καλύτερα τις αναπόφευκτες αλλαγές της ζωής μας, όπως οι εξάψεις. Ενώ η θεραπεία ορμονικής υποκατάστασης μπορεί να βοηθήσει ορισμένες γυναίκες να αντιμετωπίσουν τις εξάψεις, για πολλές δεν είναι αποτελεσματική ή δεν είναι ασφαλής. Οι ψυχολογικές στρατηγικές αντιμετώπισης μπορούν να είναι ισχυρά εργαλεία για να βοηθήσουν τις γυναίκες να επιβιώσουν στη μετάβαση προς την εμμηνόπαυση. Αυτό που περιλαμβάνει η αυτοσυμπόνια είναι ουσιαστικά να συμπεριφέρεσαι στον εαυτό σου με την ίδια ευγένεια και κατανόηση που θα έδινες σε έναν φίλο που σε έχει ανάγκη.

Ενώ πολλές γυναίκες έχουν ένα φυσικό χάρισμα για ενσυναίσθηση, γνωρίζοντας συχνά ποιο είναι η σωστή κίνηση για να κάνουν τους άλλους να αισθάνονται καλύτερα, η έρευνα δείχνει ότι δεν είμαστε τόσο ευγενικοί με τον εαυτό μας. Η αυτοσυμπόνια δεν έρχεται πάντα φυσικά. Αντίθετα, οι γυναίκες συχνά πέφτουν στην παγίδα να προσφέρουν ατελείωτα στους άλλους, ενώ δεν αφήνουν χρόνο ή ενέργεια για να φροντίσουν τον εαυτό τους. Αυτή είναι σίγουρα μια συνταγή για εξάντληση και ειδικά στη μέση ηλικία, όταν οι δεσμεύσεις είναι συχνά πιο έντονες.

Πότε αυξάνεται ο κίνδυνος κατάθλιψης στις γυναίκες; Ποιος ο ρόλος της αυτοσυμπόνιας τότε;

Το πρώτο σημάδι της μετάβασης στην εμμηνόπαυση είναι συνήθως οι αλλαγές στον εμμηνορροϊκό κύκλο, που προκαλούνται από αλλαγές στα επίπεδα των οιστρογόνων. Σύμφωνα με έρευνες, οι αλλαγές των οιστρογόνων κατά την εμμηνόπαυση μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο κατάθλιψης για ορισμένες γυναίκες. Αλλά δεν έχουν όλες οι γυναίκες κατάθλιψη στη μέση ηλικία και η έρευνά μας δείχνει ότι η αυτοσυμπόνια είναι ένας σημαντικός προστατευτικός παράγοντας που τις βοηθά να αντεπεξέλθουν. Μια ενδιαφέρουσα μελέτη που έγινε δείχνει ότι οι γυναίκες με υψηλή αυτοσυμπόνια βρήκαν τα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης λιγότερο ανησυχητικά. Η αλήθεια είναι ότι η εμμηνόπαυση δεν είναι πάντα ομαλή, αλλά η αυτοσυμπόνια έχει τη δυνατότητα να βοηθήσει τις γυναίκες να διαχειριστούν τη μετάβαση χωρίς να αισθάνονται καταπονημένες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ