Eco-friendly sex: Πώς μειώνουμε το ενεργειακό μας αποτύπωμα χωρίς να στερηθούμε την απόλαυση του σεξ;


Όταν σκεφτόμαστε τους διαφορετικούς τρόπους με τους οποίους μπορούμε να μειώσουμε το προσωπικό μας αποτύπωμα άνθρακα, η σεξουαλική μας ζωή δεν είναι συνήθως στην κορυφή της λίστας. Ωστόσο, οι αναζητήσεις στο Διαδίκτυο για βιώσιμα προϊόντα, όπως προφυλακτικά vegan και αντισύλληψη χωρίς απόβλητα, αυξάνονται σταθερά τα τελευταία χρόνια. Τι είναι το φιλικό προς το περιβάλλον σεξ όμως;
Για κάποιους, το να είναι σεξουαλικά φιλικό προς το περιβάλλον σημαίνει να επιλέγουν λιπαντικά, παιχνίδια, σεντόνια και προφυλακτικά που έχουν μικρότερο αντίκτυπο στον πλανήτη. Για άλλους, συνεπάγεται μείωση της ζημιάς κατά τη δημιουργία πορνό τόσο για τους εργαζόμενους όσο και το περιβάλλον.

Το Ταμείο Πληθυσμού του ΟΗΕ εκτιμά ότι περίπου 10 δισεκατομμύρια ανδρικά προφυλακτικά από λατέξ κατασκευάζονται κάθε χρόνο και τα περισσότερα απορρίπτονται σε χώρους υγειονομικής ταφής. Αυτό συμβαίνει επειδή τα περισσότερα προφυλακτικά είναι κατασκευασμένα από συνθετικό λατέξ. Χρησιμοποιούν πρόσθετα και χημικά, που σημαίνει ότι δεν μπορούν να ανακυκλωθούν.
Τα προφυλακτικά από δέρμα αρνιού, τα οποία χρησιμοποιούνται από τη ρωμαϊκή εποχή, είναι η μόνη πλήρως βιοδιασπώμενη επιλογή. Ωστόσο, παρασκευάζονται από το έντερο ενός προβάτου και δεν προλαμβάνουν τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες λοιμώξεις (ΣΜΝ).

Πολλά λιπαντικά έχουν επίσης βάση το πετρέλαιο και επομένως περιέχουν ορυκτά καύσιμα. Αυτό οδήγησε σε αύξηση των προϊόντων με βάση το νερό ή βιολογικά προϊόντα. Και οι σπιτικές επιλογές γίνονται όλο και πιο δημοφιλείς. Τα λιπαντικά με βάση το νερό, τα οργανικά και vegan προφυλακτικά είναι μια καλή επιλογή για να διασκεδάσετε και να αγκαλιάσετε μια βιώσιμη σεξουαλική ζωή. Όχι μόνο προκαλούν μικρές ζημιές στο περιβάλλον αλλά προσφέρουν στους χρήστες τους έναν υπέροχο χρόνο. Ωστόσο, πρέπει να είστε προσεκτικοί με ορισμένα πιο πράσινα προϊόντα. Ορισμένα δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν.

Εύρεση εναλλακτικών λύσεων

Τα σεξουαλικά παιχνίδια είναι ένας άλλος τομέας όπου η χρήση πλαστικού είναι ευρέως διαδεδομένη. Διατίθενται εναλλακτικές λύσεις από χάλυβα ή γυαλί, ενώ η επιλογή αγοράς επαναφορτιζόμενων παιχνιδιών συμβάλλει επίσης στη μείωση των απορριμμάτων. Υπάρχουν ακόμη και ηλιακά παιχνίδια σεξ στην αγορά. Εταιρείες όπως η LoveHoney προσφέρουν επίσης σεξουαλικά παιχνίδια που βοηθούν στην ανακύκλωση παλαιών και σπασμένων παιχνιδιών που δεν μπορούν να περάσουν από τυπικές διαδρομές ανακύκλωσης. Άλλοι τρόποι μείωσης απόβλητων στο σεξ:

  • αγορά εσωρούχων και ρούχων που είναι φτιαγμένα με ηθικό τρόπο
  • αποφυγή του σεξ στο ντους
  • χρήση λιγότερου ζεστού νερού
  • φώτα σβηστά
  • επιλογή επαναχρησιμοποιήσιμων πανιών

Όλοι αυτοί είναι τρόποι που βοηθούν να μειώσουμε τον αντίκτυπό μας στον πλανήτη. Όπως τα περισσότερα πράγματα που αγοράζουμε, η συσκευασία συχνά οδηγεί σε σπατάλη. Οι περισσότερες εταιρείες μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Τα προφυλακτικά, το λιπαντικό και τα καθημερινά αντισυλληπτικά χάπια είναι όλα προϊόντα που μπορούν να δημιουργήσουν συσκευασίες που καταλήγουν σε χωματερές. Τα σπιράλ (ενδομήτριες συσκευές) και τα εμφυτεύματα είναι μακροπρόθεσμες αντισυλληπτικές επιλογές, οι οποίες έχουν λιγότερα απόβλητα, αλλά έρχονται με τους δικούς τους κινδύνους.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ