Αυτοφροντίδα κρυολόγημα: Ο ρόλος των βιταμινών D, C και του ψευδάργυρου στο ανοσοποιητικό σύστημα


Η διατήρηση ενός φυσιολογικού υγιούς ανοσοποιητικού αμυντικού συστήματος μειώνει τη συχνότητα εμφάνισης ή τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων ενός κοινού κρυολογήματος. Οι βιταμίνες C και D και ο ψευδάργυρος έχουν τεκμηριωμένη αποτελεσματικότητα στους φραγμούς του ανοσοποιητικού συστήματος. Οι ασθενείς με κοινό κρυολόγημα μπορεί να λάβουν οδηγίες να δοκιμάσουν ψευδάργυρο εντός 24 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων, λαμβάνοντας υπόψη και την ηλικία. Τι πρέπει όμως να κάνουμε για να φροντίσουμε τον εαυτό μας κατά τη διάρκεια ενός κοινού κρυολογήματος; Ο ρόλος της διατροφής και των βοτάνων και η αλληλεπίδρασή τους στο ανοσοποιητικό σύστημα μας προσφέρουν την ανοσία.

Τι κάνω στο κρυολόγημα;

Καθώς τα κοινά κρυολογήματα έχουν αυτοπεριοριζόμενη πορεία και υποχωρούν χωρίς θεραπεία, μελέτες για την αυτοφροντίδα έχουν δείξει ότι τα κοινά κρυολογήματα είναι η πιο συχνή αιτία αυτοφροντίδας. Υπάρχουν πολυάριθμες μη φαρμακολογικές προσεγγίσεις για την πρόληψη και τη θεραπεία του κοινού κρυολογήματος. Κάποιες από αυτές είναι οι προσλήψεις ορισμένων θρεπτικών συστατικών, όπως ψευδάργυρος, σελήνιο, σίδηρος, καροτίνη, βιταμίνες A, D, C και E, φολικό οξύ και βότανα. Αυτά τα θρεπτικά συστατικά μπορούν να επηρεάσουν κατά πολύ το χτίσιμο της ανοσίας.

Πολλές μελέτες έχουν συμφωνήσει ότι η λήψη συμπληρωμάτων ψευδαργύρου είναι χρήσιμη στη μείωση του κινδύνου πνευμονίας, του κοινού κρυολογήματος αλλά και της συχνότητας λοίμωξης της αναπνευστικής οδού, ειδικά στους ηλικιωμένους και στα παιδιά. Τα συμπληρώματα ψευδαργύρου επιταχύνουν την ανάρρωση από σοβαρή πνευμονία στα παιδιά. Ο ψευδάργυρος μπορεί να μειώσει τη διάρκεια του κρυολογήματος κατά περίπου αλλά προσοχή γιατί η υψηλή δόση ψευδαργύρου σε κλινικές δοκιμές έχει προκαλέσει δυσμενείς επιπτώσεις, όπως η κακή γεύση.

Ψευδάργυρος ο θαυματουργός

Οι ασθενείς με κοινό κρυολόγημα μπορεί να λάβουν οδηγίες να δοκιμάσουν ψευδάργυρο εντός 24 ωρών από την έναρξη των συμπτωμάτων. Η βέλτιστη σύνθεση και η δοσολογία του ψευδαργύρου θα πρέπει να διερευνώνται καλύτερα από το γιατρό σας. Ποτέ δεν πρέπει να προσλαβάνουμε τέτοιου είδους δοσολογίες χωρίς την βοήθεια και τις οδηγίες του γιατρού μας. Το μόνο που μπορούμε να κάνουμε από μόνοι μας για να φροντίσουμε τον εαυτό μας είναι να δοκιμάσουμε να φτιάξουμε βότανα που βοηθούν στην μείωση και στην εξάλειψη των συμπτωμάτων όπως:

  1. Χαμομήλι
  2. Τσουκνίδα
  3. Φασκόμηλο
  4. Τσάι
  5. Μέντα
  6. Εχινάκεια
  7. Πιπερόριζα
  8. Βαλεριάνα

Όλα τα παραπάνω βότανα είναι σίγουρο ότι θα σας βοηθήσουν στον μέγιστο βαθμό να διώξετε τα συμπτώματα του κοινού κρυολογήματος αλλά και το ίδιο το κρυολόγημα. Δοκιμάστε να τα παρασκευάσετε και θα δείτε μαγικά αποτελέσματα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ