Σορμπέ μπανάνας: Μια φρουτώδης απόλαυση που θέλει μόνο ελάχιστα λεπτά

H αλήθεια είναι ότι υπάρχουν παρασκευές φαγητών και γλυκών που μας εντυπωσιάζουν και μας διασκεδάζουν, εφόσον φτιάχνονται με χαρά και μεγάλη προσμονή. Όταν για παράδειγμα δούμε ή διαβάσουμε για κάποια συνταγή που μας κέντρισε το ενδιαφέρον, τότε σίγουρα δεν βλέπουμε την ώρα να την φτιάξουμε. Κάνουμε πρώτα όλες τις απαραίτητες προετοιμασίες. Μετά από αυτό, συγκεντρωνόμαστε στο να πετύχουμε ακριβώς την συνταγή προσθέτοντας παράλληλα και κάποιες εμπνευσμένες πινελιές δικές μας. Μία τέτοια συνταγή είναι και το σορμπέ μπανάνας.

Γιατί να φτιάξετε σορμπέ μπανάνας

Αν λοιπόν έχετε δεσμευτεί να κάνετε το τραπέζι σε κάποιους πολύ εκλεκτούς προσκεκλημένους, μην παραλείψετε να φτιάξετε σορμπέ μπανάνας σαν επιδόρπιο είναι πολύ απλό και τα μόνα συστατικά που χρειάζονται είναι οι πολύ πολύ ώριμες μπανάνες. Μπορεί στην αρχή της παρασκευής αυτής της συνταγής να μην έχει ωραία εμφάνιση και να σας φαίνεται σαν λάσπη, αλλά αν επιμείνετε στις οδηγίες της συνταγής τότε θα δείτε ότι θα βγει κάτι λείο,  ένα πλούσιο δηλαδή κρεμώδες σορμπέ μπανάνας που μπορεί να σερβιριστεί αμέσως. Ξεκινήστε το τραπέζι που έχετε να κάνετε με ένα μενού γευσιγνωσίας με πολύ έντονες γεύσεις. Έτσι όταν φτάσει η ώρα του γλυκού όλα θα κυλήσουν ακριβώς όπως τα θέλετε. Ο χρόνος προετοιμασίας για το σορμπέ μπανάνας είναι συνολικά 5 λεπτά και έχετε στο νου σας ότι κάθε μέτρια μπανάνα θα δώσει δύο μικρές μεζούρες ή μία μεγάλη μεζούρα.

Τα μοναδικά συστατικά είναι:

  • Πολύ πολύ ώριμες μπανάνες. Η ώριμη φλούδα τους πρέπει να είναι εξ ολοκλήρου μαύρη και κατά προτίμηση βιολογική.

Οι οδηγίες παρασκευής είναι πολύ απλές και είναι οι εξής:

  1. Την προηγούμενη μέρα, ξεφλουδίστε τις μπανάνες, κόψτε τις σε φέτες και βάλτε τις σε ένα κατάλληλο δοχείο στην κατάψυξη.
  2. Βγάζετε τις φέτες μπανάνας από την κατάψυξη και τις επεξεργάζεστε σε ένα δυνατό επεξεργαστή τροφίμων ή σε μπλέντερ. Στην αρχή, θα φαίνεται άσχημο, αλλά αν συνεχίσετε, σύντομα θα ομογενοποιηθεί και θα γίνει λεία.
  3. Προαιρετικά σε αυτό το σημείο, θα μπορούσατε να αυτοσχεδιάσετε και να προσθέσετε ζαχαρωμένους ξηρούς καρπούς, ψιλοκομμένη σοκολάτα, αποξηραμένες νιφάδες καρύδας, σάλτσα καραμέλας ή λιωμένη σοκολάτα για να δημιουργήσετε εντυπωσιασμό.
  4. Σερβίρουμε αμέσως ή το επιστρέφουμε στην κατάψυξη για μελλοντική κατανάλωση.

Ένα από τα πιο σημαντικά tips που πρέπει πάντα να θυμάστε είναι ότι πρέπει να καταψύξετε όσο πιο ώριμες μπανάνες μπορείτε να βρείτε για να βγει ακριβώς όπως το θέλουμε. Μόλις βρείτε μια υπερώριμη μπανάνα στη φρουτιέρα, αφήστε τη να ωριμάσει ακόμα περισσότερο μέχρι να μαυρίσει για πιο γλυκό αποτέλεσμα. Η συγκεκριμένη συνταγή θα ξετρελάνει μικρούς και μεγάλους.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here