Αθλητισμός: 5 λόγοι να ξεκινήσετε Pilates [vid]

Το Pilates είναι μια προπόνηση χαμηλής έντασης, αποτελεσματική στην ενδυνάμωση, επιμήκυνση και τόνωση των μυών σας μέσω ελεγχόμενων, επαναλαμβανόμενων κινήσεων. Υπάρχουν πολλά πλεονεκτήματα από την ενσωμάτωση του Pilates στη ρουτίνα προπόνησής σας, από την αυξημένη δύναμη έως τη βελτιωμένη στάση του σώματος. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε μερικά από τα μεγαλύτερα οφέλη.

  • Το Pilates είναι γυμναστική για ολόκληρο το σώμα

Το Pilates γυμνάζει ολόκληρο το σώμα σας, εστιάζοντας στη δύναμη του κορμού, του κάτω και του άνω μέρους του σώματος. Επιπλέον προάγει την ευελιξία και τη ορθή στάση του σώματος. Οι προπονήσεις Pilates ενδυναμώνουν τους μύες, παρέχουν ευλυγισία και διευκολύνουν ένα αυξημένο εύρος κινήσεων για τις αρθρώσεις. Η ενδυνάμωση του κορμού. η εκγύμναση ολόκληρου του σώματος, συμπεριλαμβανομένης της αναπνοής και του μυαλού, παρέχουν ένα επίπεδο ολοκληρωμένης φυσικής κατάστασης που είναι δύσκολο να βρεθεί αλλού.

  • Το Pilates είναι για όλους

Η εστίαση στην ενδυνάμωση του κορμού, τη σωστή ευθυγράμμιση και τη σύνδεση σώματος-μυαλού κάνουν το Pilates προσβάσιμο σε όλους. Με χιλιάδες πιθανές ασκήσεις και τροποποιήσεις, οι προπονήσεις Pilates μπορούν να προσαρμοστούν στις ατομικές σας ανάγκες, ανεξαρτήτως ηλικίας. Υπάρχουν τρόποι με τους οποίους μπορείτε να προσαρμόσετε τις ασκήσεις. Εάν έχετε οποιονδήποτε τρέχοντα ή παρελθόντα τραυματισμό ή άλλες ιδιαίτερες ανησυχίες, μπορείτε να συνεργαστείτε με έναν εκπαιδευτή ή μία εκπαιδεύτρια Pilates για να σχεδιάσετε τις απαραίτητες τροποποιήσεις που απαντούν στις ανάγκες σας.

  • Το Pilates ενδυναμώνει και επιμηκύνει του μύες

Στο Pilates, χτίζετε δυνατούς μύες, μέσα από έναν τύπο μυϊκής συστολής που ονομάζεται εκκεντρική σύσπαση. Αυτός ο τύπος μυϊκής σύσπασης συμβαίνει όταν ο μυς επιμηκύνεται υπό αντίσταση. Στο Pilates, οι κινήσεις συχνά σας ζητούν να αντισταθείτε στη βαρύτητα και να κινηθείτε με ελεγχόμενο τρόπο—όπως όταν κάνετε pushup. Μια μελέτη του 2015 διαπίστωσε ότι το Pilates ενίσχυσε αποτελεσματικά το πάνω μέρος του σώματος, το κάτω μέρος του σώματος και τους κοιλιακούς μύες σε μια ομάδα μετεμμηνοπαυσιακών γυναικών.

  • Το Pilates αυξάνει την ευελιξία

Στο Pilates, ασκήστε ασφαλώς επιτυγχάνοντας μία καλή διάταση των μυών. Η ευλιγισία του σώματος είναι προϋπόθεση για ένα μεγάλο εύρος κινήσεων και καθιστά την καθημερινότητα πιο εύκολη, απαλύντοντας τον πόνο σε μύες και αρθρώσεις.

  • Το Pilates ενδυναμώνει τον κορμό

Οι μύες του κορμού είναι οι βαθείς μύες της πλάτης, της κοιλιάς και του πυελικού εδάφους. Όταν ο κορμός είναι δυνατός, ολόκληρο το σώμα στηρίζεται καλύτερα. Ο λαιμός και οι ώμοι μπορούν να χαλαρώσουν και οι υπόλοιποι μύες και αρθρώσεις επίσης.

Ακολουθεί βίντεο:

 

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here