Αύριο η δίκη για το κολαστήριο των αλόγων στον Ασπρόπυργο


Στο εδώλιο του Δ´ Τριμελούς Πλημμελειοδικείου της Αθήνας θα καθίσει η οικογένεια που διατηρούσε μονάδες εμπορίας ιπποειδών στον Ασπρόπυργο.

Έπειτα από μηνύσεις και καταγγελίες φιλοζωικών σωματείων για τη συστηματική κακοποίηση και την χρόνια εγκατάλειψη των αλόγων, αύριο το πρωί οι ιδιοκτήτες της μονάδας θα καθίσουν στο εδώλιο.

Οι εικόνες ντροπής, με άλογα σκελετωμένα, άρρωστα, τυφλά, κακοποιημένα, δεμένα με αλυσίδες και με τσιμεντοκολώνες οδήγησαν στο σχηματισμό δικογραφίας σε βάρος της οικογένειας που διατηρεί τη μονάδα και συστηματικά κακοποιεί τα άτυχα ζώα, τα οποία εμπορεύεται, χωρίς να τηρεί κανένα υγειονομικό κανόνα ή τις προυποθέσεις ευζωίας των αλόγων η άλλων ζώων που έχει στην κατοχή με σκοπό το εμπόριο.

Η υπόθεση έχει αναβληθεί πολλές φορές ως σήμερα, καθώς η σχετική δικογραφία σχηματίστηκε μετά από καταγγελίες του Πανελλήνιου Συλλόγου Προστασίας Ιπποειδών (Ippothesis) προκάλεσαν εισαγγελική παρέμβαση το 2016, από την αρμόδια εισαγγελέα για την προσταςίας των ζώων στην Εισαγγελία Αθηνών. Η εθελόντρια, πρόεδρος της Ippothesis, Ρόζα Ρούσου παρέστη στην αυτοψία που διατάχθηκε τότε από την Εισαγγελία και αναμένεται να παραστεί στη δίκη, όπως και εθελοντές της Πανελλήνιας Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ