ΕΜΑ: Πολιτική συμφωνία Συμβουλίου-ΕΚ για ενίσχυση του ΕΜΑ – Δηλώσεις Σχοινά-Κυριακίδου


Ένα βήμα πιο κοντά σε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας η οποία θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την επόμενη υγειονομική κρίση αποτελεί η πολιτική συμφωνία μεταξύ της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ και της επιτροπής Περιβάλλοντος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την ενίσχυση της εντολής και του ρόλου του Ευρωπαϊκού Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΜΑ). Τη συμφωνία χαιρέτισε η επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων κα Στέλλα Κυριακίδου με σχετική ανάρτησή της στο Twitter.

H δήλωση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου:

«H σημερινή πολιτική συμφωνία για ισχυρότερη εντολή στον ΕΜΑ θέτει τα θεμέλια μιας ισχυρής Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας. Ο ΕΜΑ θα συμβάλλει τώρα στην αντιμετώπιση ελλείψεων ζωτικών φαρμάκων και φαρμακευτικού εξοπλισμού και θα διασφαλίσει την ταχύτερη εγκριση θεραπειών και εμβολίων», ανέφερε η κα Κυριακίδου στην ανάρτησή της στο Twitter.

Ακολουθεί η ανάρτηση της Επιτρόπου Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ Στέλλας Κυριακίδου:

Κοινή δήλωση Σχοινά – Κυριακίδου για τη συμφωνία

Σε κοινή δήλωσή τους μετά την πολιτική συμφωνία του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για ενίσχυση του ΕΜΑ, ο Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Μαργαρίτης Σχοινάς και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας Τροφίμων της ΕΕ υπογραμμίζουν μεταξύ άλλων ότι «σήμερα ερχόμαστε ένα βήμα πιο κοντά σε μια ισχυρότερη Ευρωπαϊκή Ένωση Υγείας η οποία θα είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την επόμενη υγειονομική κρίση».

«Ένας ισχυρότερος ΕΜΑ σημαίνει ότι μπορούμε να υπολογίζουμε σε μία συντονισμένη ευρωπαϊκή απάντηση για την αντιμετώπιση και την έλλειψη φαρμάκων και φαρμακευτικού εξοπλισμού και τη διασφάλιση ταχύτερων διαδικασιών έγκρισης αλλά και διαθεσιμότητας νέων φαρμάκων. Κάθε μέρα μετρά», καταλήγουν οι κ. Σχοινάς και Κυριακίδου.

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ