Macarons: Φτιάξτε υπέροχα και νόστιμα μακαρόν εύκολα μέσα σε λίγα λεπτά

Σύμφωνα με τη ζαχαροπλαστική ιστορία, η ταπεινή αρχή του αμυγδαλωτού μακαρόν χρονολογείται από ένα ιταλικό μοναστήρι των περασμένων αιώνων. Η παλαιότερη καταγραφή εντοπίστηκε στο Commercy της Γαλλίας το έτος 791, όπου έγιναν σε ένα τοπικό μοναστήρι. Μια άλλη πηγή έχει τις ρίζες της στην Ιταλία και λέει ότι ήρθε στη Γαλλία το 1533. Σήμερα οι περισσότεροι ιστορικοί τείνουν να πιστεύουν ότι το macaron προέρχεται από την Ιταλία, πιθανώς τη Βενετία, και μεταφέρθηκε στη Γαλλία από ναυτικούς, όπου και το βελτίωσαν με τις γαλλικές τεχνικές τους.

Το γνωστό είναι ότι η λέξη “macaron” προέρχεται από την ιταλική λέξη ammaccare που σημαίνει συνθλίβω. Αυτό αναφέρεται στην πάστα αμυγδάλου που ιστορικά ήταν το κύριο συστατικό της. Στην συνέχεια προστέθηκαν ασπράδια αυγών και ζάχαρη για να δημιουργηθεί το μπισκότο. Το μόνο που πρέπει να ξέρουμε είναι ότι είναι μια κλασική γαλλική ή ιταλική απόλαυση, τέλεια για απογευματινό τσάι ή για απλό επιδόρπιο. Ακολουθήστε την εύκολη μέθοδο παρασκευής που σας δίνουμε παρακάτω και επιλέξτε το δικό σας χρώμα, γεύση και γέμιση.

Τα συστατικά είναι λίγα και πολύ απλά:

  • 110 γρ. αμύγδαλο
  • 3 ασπράδια αβγών φρέσκα σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 πρέζα κρέμα ταρτάρ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας υγρή βαφή τροφίμων

Και η μέθοδος παρασκευής είναι εξίσου εύκολη:

  1. Στρώνουμε σε ένα ταψί χαρτί ψησίματος και το λαδώνουμε.
  2. Χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Προσθέστε αλάτι και κρέμα ταρτάρ.
  4. Χτυπάμε μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές
  5. Μετά προσθέτουμε σιγά σιγά ζάχαρη, μία κουταλιά της σούπας τη φορά.
  6. Προσθέστε άρωμα και χρώμα στο μείγμα των αυγών.
  7. Σε ένα ξεχωριστό μπολ, συνδυάστε το αμύγδαλο και τη ζάχαρη άχνη.
  8. Διπλώστε το μείγμα αμυγδάλου στο μείγμα των αυγών.
  9. Βάλτε το μείγμα σε καλούπια 4 cm, με απόσταση τουλάχιστον 5 cm μεταξύ τους.
  10. Βουτήξτε το δάχτυλό σας σε ένα μπολ με νερό και εξομαλύνετε απαλά τυχόν κορυφές που μπορεί να έχουν παραμείνει.
  11. Αφήνουμε τα macaroons στην άκρη, ακάλυπτα, για έως και 1 ώρα μέχρι να σχηματιστεί μια λεπτή κρούστα.
  12. Ψήνουμε στους 155 C για 12-15 λεπτά.

Τα μακαρόν είναι συχνά διαθέσιμα σε μια όμορφη σειρά από παστέλ χρώματα και είναι εύκολο να προσθέσετε χρώμα σε αυτή τη βασική συνταγή. Απλώς φροντίστε να προσθέσετε όχι περισσότερο από την ποσότητα που αναγράφεται στα συστατικά, διαφορετικά το μείγμα σας μπορεί να γίνει πολύ ρευστό. Η γεύση στα περισσότερα macaroons προέρχεται από τη γέμιση και υπάρχει μια τεράστια γκάμα γεύσεων για να δοκιμάσετε!

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here