Ταχύτερη η σύνδεση μέσω κινητού δικτύου σε σχέση με το WiFi στην Ελλάδα

Στη λίστα των χωρών, όπου οι χρήστες smartphone απολαμβάνουν μεγαλύτερες ταχύτερες σύνδεσης μέσω του κινητού του δικτύου σε σχέση με το Wi-Fi, ανήκει η Ελλάδα. Η διαπίστωση ότι σταδιακά το Wi-Fi χάνει το στέμμα του όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως, κάνει η εταιρεία OpenSignal σε σχετική μελέτη της. Σύμφωνα με την εν λόγω έκθεση, σε 33 χώρες του κόσμου το κινητό δίκτυο εξασφαλίζει στους χρήστες ταχύτερη σύνδεση στο Διαδίκτυο σε σχέση με το Wi-Fi. Η χώρα με τη μεγαλύτερη απόκλιση υπέρ της κινητής τηλεφωνίας είναι η Αυστραλία, όπου οι μέσες ταχύτητες είναι 13 Mbps γρηγορότερες από το WiFi. Στις περισσότερες χώρες, τα αντίστοιχα ποσοστά είναι αρκετά παρόμοια και συνηγορούν υπέρ της επικράτησης των κινητών δικτύων σε θέματα ταχύτητας.

Πριν από μια δεκαετία, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ήταν απλά μια “ακριβή στάση” μεταξύ των Wi-Fi hotspots. Αυτό πλέον αλλάζειΣτη μελέτη της, που εξετάζει το Wi-Fi και συγκρίνει τις επιδόσεις του με την εμπειρία του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, η εταιρεία OpenSignal διαπιστώνει ότι οι ταχύτητες λήψης μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας είναι ανώτερες αυτών του Wi-Fi σε διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων της Αυστραλίας, της Γαλλίας, του Κατάρ, της Τουρκίας, του Μεξικό και της Νότιας Αφρικής. Σε αυτήν την κατηγορία των χωρών ανήκει και η Ελλάδα. “Πριν από μια δεκαετία, τα δεδομένα κινητής τηλεφωνίας ήταν απλά μια “ακριβή στάση” μεταξύ των WiFi hotspots για τους χρήστες, οι οποίοι επιθυμούσαν να είναι διαρκώς συνδεδεμένοι”, αναφέρει η εταιρεία.

Κυριαρχεί το WiFi
Στις ΗΠΑ, ωστόσο, το WiFi εξακολουθεί να παρέχει στους χρήστες ταχύτερη σύνδεση και συγκεκριμένα κατά 25 Mbps. Αναλυτικά, η έκθεση διαπιστώνει ότι οι χρήστες στη Γαλλία έχουν πλεονέκτημα 2,5 Mb ανά δευτερόλεπτο, ενώ το Κατάρ και η Τουρκία έχουν 11,8 Mb/s και 7,3 Mb/s αντίστοιχα. Οι ΗΠΑ δεν είναι η μοναδική περίπτωση, καθώς και σε άλλες δύο ψηφιακά “ώριμες” αγορές, το Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, η εμπειρία της ταχύτητας είναι σαφώς καλύτερη στις συνδέσεις μέσω Wi-Fi σε σύγκριση με τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.

Οι αναλυτές της OpenSignal, εξηγώντας τη σταδιακή κυριαρχία των κινητών δικτύων έναντι του WiFi, σχολιάζουν ότι οι νεότερες τεχνολογίες κινητών επικοινωνιών, όπως το 4G, αύξησαν την υπεροχή των δικτύων. Σύμφωνα με την ανάλυση, σε 50 χώρες, το 63% αυτών που μελετήθηκαν, τα δίκτυα 4G προσφέρουν μια πιο γρήγορη εμπειρία λήψης σε σχέση με το Wi-Fi. Με τη χρήση δικτύων 3G, μόνο επτά χώρες γνώρισαν ταχύτερη εμπειρία και ακόμη και τότε η εμπειρία ήταν μέτρια σε σχέση με το WiFi. Οι αναλυτές προβλέπουν ότι η έλευση του 5G θα αυξήσει περαιτέρω το πλεονέκτημα ταχύτητας των δικτύων κινητής τηλεφωνίας.

ΠΗΓΗ

Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ