Μέση ηλικία: Tips για να αναδείξετε την εσωτερική σας ομορφιά ανεξάρτητα από την ηλικία σας


Λίγες λεπτές γραμμές στο πρόσωπο, μια νότα γκρίζου χρώματος στα μαλλιά είναι οι φυσιολογικές αλλαγές της γήρανσης και είναι αναπόφευκτες. Αλλά με τα προϊόντα αναζωογόνησης του δέρματος που μπορείτε να βρείτε, τις θεραπείες προσώπου που δεν περιλαμβάνουν χειρουργική επέμβαση και τα προϊόντα περιποίησης μαλλιών, υπάρχουν πολλές επιλογές για γυναίκες άνω των 50 ετών που θέλουν να ενισχύσουν τη φυσική τους ομορφιά. Ο χρόνος στον ήλιο, το κάπνισμα, η διατροφή και η κληρονομικότητα έχουν κάποια αποτελέσματα που γίνονται εμφανή στο δέρμα μας καθώς μεγαλώνουμε.

Το άγχος, η πίεση και η παχυσαρκία επηρεάζουν επίσης την εμφάνιση του δέρματος και καθώς μεγαλώνουμε, το δέρμα μας δεν παράγει νέα κύτταρα τόσο γρήγορα όσο το έκανε παλαιότερα. Έτσι σταδιακά γίνεται λιγότερο ελαστικό και αρκετά πιο επιρρεπές στην ξηρότητα. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει με τα κύτταρα που είναι υπεύθυνα για το χρώμα των μαλλιών μας. Τα χρωστικά κύτταρα της τρίχας γίνονται λιγότερο αποτελεσματικά στην ανανέωση, γεγονός που κάνει τα μαλλιά να γκριζάρουν.

Μπορείτε να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα για να φροντίσετε και το δέρμα σας καθώς μεγαλώνετε.

  • Βήμα 1: Εάν καπνίζετε πρέπει να το σταματήστε. Έρευνες έχουν δείξει ότι το κάπνισμα εκτός από κακό στην υγεία έχει την τάση να γερνάει πρόωρα το δέρμα μας.
  • Βήμα 2: Σταματήστε το τεχνητό μαύρισμα και την ηλιοθεραπεία. Οι ακτίνες του ήλιου είναι οι πιο δυνατές από πότε. Εάν πρέπει να είστε έξω, φορέστε προστατευτικό καπέλο, μακρυμάνικο πουκάμισο, παντελόνι και γυαλιά ηλίου. Οι φακίδες, οι κηλίδες ηλικίας και οι κηλίδες της επιδερμίδας συνδέονται άρρηκτα με την έκθεση στον ήλιο. Μην ξεχνάτε και φορέστε αντηλιακό με θρησκευτική ευλάβεια. Τα κακά αποτελέσματα από την υπερβολική έκθεση στον ήλιο μπορεί να οδηγήσει σε αλλαγές όπως ρυτίδες και ανομοιόμορφο τόνο δέρματος.
  • Βήμα 3: Προσπαθήστε να καταπραΰνετε το ξηρό σας δέρμα χρησιμοποιώντας επίσης ενυδατικά σαπούνια και λοσιόν. Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν εξακολουθείτε να αντιμετωπίζετε προβλήματα με ξηρότητα. Αν τρώτε σωστά τότε βοηθάτε το σώμα να επανορθώσει το ταλαιπωρημένο δέρμα. Η κατανάλωση αρκετού νερού βοηθά στην ενυδάτωση του δέρματος από μέσα προς τα έξω.
  • Βήμα 4: Δοκιμάστε προϊόντα αντιγήρανσης. Εάν είστε άνω των 50 ετών, οι κρέμες και οι λοσιόν χωρίς συνταγή μπορούν να βοηθήσουν στην ενίσχυση της φυσικής ομορφιάς σας αναζωογονώντας το δέρμα σας. Οι εταιρείες που τα παράγουν, γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κύτταρα του δέρματος πρέπει να παράγουν περισσότερο κολλαγόνο, το οποίο είναι η δομή υποστήριξης που δίνει στο δέρμα πιο σφριγηλή όψη, γι’ αυτό και εστιάζουν σε αυτό.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ