Squid Game: Το κρυπτονόμισμα του «καλαμαριού» εκτοξεύθηκε κατά 2.300% μέσα σε… τρεις ημέρες


Αν είστε θαυμαστής της τεράστιας επιτυχίας του Netflix με τίτλο Squid Game – και θέλετε να εκφράσετε την αφοσίωσή σας στην κορεατική σειρά με ένανα ακόμη τρόπο, υπάρχει για αυτό ένα κρυπτονόμισμα.

Το Squid, το οποίο διαπραγματευόταν γύρω στο 1 σεντ την Τρίτη, έφτασε τα 2,34 δολάρια την Παρασκευή -καταγράφοντας άλμα πάνω από είκοσι φορές. Η κεφαλαιοποίησή του, ή ο συνολικός όγκος στην αγορά, είναι 184 εκατομμύρια δολάρια

Η δυστοπική σειρά – που αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας ανθρώπων που αναγκάζονται να παίξουν θανατηφόρα παιδικά παιχνίδια για να κερδίσουν χρήματα – έχει προκαλέσει παγκόσμια αίσθηση και ενίοτε ανησυχητικά φαινόμενα μιμητισμού ακόμη και σε σχολεία.

Το Squid ανήκει στην κατηγορία με τα κρυπτονομίσματα που είναι γνωστά ως «play-to-earn», όπου οι άνθρωποι αγοράζουν μάρκες για να παίξουν σε διαδικτυακά παιχνίδια στα οποία μπορούν να κερδίσουν περισσότερες μάρκες.

Διαδηλωτές με τα κοστούμια του Squid Game στην ΚορέαΑ.Ρ

Στη συνέχεια μπορούν να τα ανταλλάξουν με άλλα κρυπτονομίσματα ή με χρήματα fiat (παραστατικό χρήμα ή αλλιώς χρήμα αναγκαστικής κυκλοφορίας)

Το διαδικτυακό παιχνίδι που ξεκινά τον Νοέμβριο

Στην περίπτωση του Squid, πολλοί αγοραστές θα είναι πιθανότατα παίκτες που θέλουν να παίξουν σε ένα διαδικτυακό παιχνίδι του προγράμματος, το οποίο ξεκινά τον Νοέμβριο.

«Όσο περισσότεροι συμμετέχουν, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η ανταμοιβή τους, σύμφωνα με τη λευκή βίβλο της πλατφόρμας, η οποία λέει ότι οι προγραμματιστές θα λάβουν το 10% του τέλους συμμετοχής με το υπόλοιπο 90% να δίνεται στον νικητή».

«Το πιο σημαντικό, δεν θα έχει θανατηφόρες συνέπειες προφανώς!» αστειεύονται οι εγκέφαλοι του εγχειρήματος.Οι μεμονωμένοι γύροι έχουν κόστος συμμετοχής – για παράδειγμα, το να παίξει κανείς στο Γύρο 1: Red Light, Green Light θα κοστίσει σε έναν παίκτη 456 Squid , ενώ θα υπάρχουν έξι γύροι συνολικά που θα γίνονται πιο ακριβοί όσο προχωρούν.

Σκηνή απο τη δημοφιλή σειρά του ΝetflixΑ.Ρ

«Αυτό το κρυπτονόμισμα εντάσσεται σε μια μακρά και αυξανόμενη λίστα με ψηφιακά νομίσματα και μάρκες που φέρουν τυχαία memes ή πολιτιστικά φαινόμενα», δήλωσε στο BBC ο οικονομολόγος του Πανεπιστημίου Cornell Eswar Prasad.

«Είναι αξιοσημείωτο ότι πολλά τέτοια νομίσματα προσελκύουν γρήγορα τη φαντασία των επενδυτών, οδηγώντας σε υπερβολικά διογκωμένες αποτιμήσεις. Οι αφελείς ιδιώτες επενδυτές που παγιδεύονται σε τέτοιες κερδοσκοπικές φρενίτιδες αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο σημαντικών απωλειών» προειδοποιεί

Παιχνίδια play to earn: Tο μέλλον του gaming;

Τα παιχνίδια Play-to-earn έγιναν ιδιαίτερα δημοφιλή κατά τη διάρκεια της πανδημίας, καθώς η άνοδος των διαδικτυακών τυχερών παιχνιδιών ενθάρρυνε την ανάπτυξη του τομέα τεχνολογίας GameFi που συνδυάζει την ψυχαγωγία με πραγματικά εργαλεία για να κερδίσει κανείς χρήματα.

Koστούμια του Squid Game έξω απο εμπορικό κέντρο στην ΙνδονησίαΑ.Ρ

Το «metaverse» (μετασύμπαν) αναμένεται να βοηθήσει αυτόν τον τομέα να αναπτυχθεί ακόμη περισσότερο. Δεν είναι μόνο οι έμποροι κρυπτονομισμάτων που επωφελήθηκαν από τη δημοτικότητα του Squid Game.

Οι συνδρομές του Netflix αυξήθηκαν κατακόρυφα όταν κυκλοφόρησε το πρόγραμμα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η κορεατική σειρά πιστεύεται ότι απέφερε περίπου 900 εκατομμύρια δολάρια στο γίγαντα του sreaming, ενώ η παραγωγή του κόστισε μόλις 21,4 εκατομμύρια δολάρια.

Πηγή:BBC

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ