Καιρός – Μαρουσάκης: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα «χτυπήσει» ο κυκλώνας «Νέαρχος»


Καιρός: Ποιες περιοχές της Ελλάδας θα πλήξει ο μεσογειακός κυκλώνας «Νέαρχος».

Ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης αναφέρει, σε ανάρτηση του, ότι θα υπάρξουν τελικά και περιοχές της Ελλάδας -εκτός της Κρήτης- που θα επηρεαστούν από τη δυναμική του μεσογειακού κυκλώνα «Νέαρχος».

Αναλυτικά η ανάρτηση του

«Αγαπητές φίλες και αγαπητοί φίλοι,

Ο Μεσογειακός κυκλώνας έχει πλέον σχηματιστεί και οργανώνεται περισσότερο στα ανατολικά νοτιοανατολικά θαλάσσια τμήματα της Σικελίας (πρώτος χάρτης – εικόνα Μετεωρολογικού δορυφόρου). Θα στροβιλιστεί στην αυτή περιοχή για αρκετές ώρες δοκιμάζοντας τις αντοχές των Μετεωρολογικών μοντέλων και μαζί τους και εμάς των Μετεωρολόγων.

Θα δούμε πιθανότατα τις προγνώσεις να αλλάζουν σε κάθε κύκλο ανανέωσης των προγνωστικών στοιχείων μιας και είναι αδύνατο να προσδιοριστεί με ακρίβεια η τροχιά αυτού του συστήματος κακοκαιρίας.

Τα πρωινά στοιχεία θέλουν να επηρεάζονται με αρκετά μεγάλη δυναμική τα ανατολικά και νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα της χώρας μας και ιδιαίτερα το διήμερο Κυριακή Δευτέρα (δεύτερος χάρτης).

Περιοχές όπως η Κρήτη, τα Δωδεκάνησα, οι Κυκλάδες και το ανατολικό Αιγαίο βρίσκονται στο υψηλότερο επίπεδο κινδύνου και χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Μην ξεχνάμε ότι η Κρήτη μας έχει δοκιμαστεί τελευταία και από τους σεισμούς.Παραμείνετε διαρκώς ενημερωμένοι δείχνοντας την απαιτούμενη προσοχή!!!

Καλό απόγευμα σε όλες και σε όλους!».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ