Κολύμβηση: Το κολύμπι είναι αποδεδειγμένα σύμμαχος υγείας και ευεξίας [vid]


Ανεξάρτητα από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης, τα γενικά οφέλη της κολύμβησης ισχύουν για όλες και όλους. Το κολύμπι μπορεί να ενδυναμώσει τους μύες σας, να περιορίσει τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, να γυρίσει το χρόνο πίσω και να σας ηρεμήσει συναισθηματικά. Ας ρίξουμε μία ματιά στα οφέλη της κολύμβησης.

Κορυφαία οφέλη της κολύμβησης

  • Προπόνηση για ολόκληρο το σώμα.

Η κολύμβηση χρησιμοποιεί όλους τους μύες του σώματος. Επιπλέον, η άσκηση στο νερό κάνει το σώμα σας να δουλεύει πιο σκληρά, επομένως 30 λεπτά σε μια πισίνα ή στη θάλασσα ισοδυναμούν με 45 λεπτά ίδιας έντασης δραστηριότητας στη στεριά.

  • Ενιχύει τη γενική ευεξία.

Μόλις 30 λεπτά κολύμβησης τρεις φορές την εβδομάδα μαζί με μια ισορροπημένη, υγιεινή διατροφή είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να παραμείνετε σε φόρμα και υγιείς και να διατηρήσετε μια θετική ματιά στα πράγματα. Αν μάλιστα, κάνετε κολύμπι με φίλους, τότε είναι ακόμα πιο διασκεδαστικό!

  • Χαλαρώνει και μειώνει το άγχος.

Το τακτικό κολύμπι μπορεί να μειώσει τα επίπεδα άγχους και κατάθλιψης και να βελτιώσει τα πρότυπα ύπνου σας. Και τούτο ανεξάρτητο από το επίπεδο της φυσικής σας κατάστασης ή το πόσο “σκληρά” προπονείστε.

  • Καίει τις περίσσειες θερμίδες.

Το κολύμπι είναι ένας από τους πιο αποτελεσματικούς τρόπους για να κάψετε θερμίδες. Ένα απαλό κολύμπι μπορεί να κάψει πάνω από 200 θερμίδες σε μόλις μισή ώρα, με άλλα λόγια παραπάνω από τις διπλάσιες από αυτές που καίει το περπάτημα για μισή ώρα.

  • Μειώνει τον κίνδυνο ασθενειών.

Εκτός από μια εξαιρετική μορφή καρδιαγγειακής άσκησης, το κολύμπι  – μόλις 30 λεπτά την εβδομάδα – μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από καρδιακές παθήσεις, εγκεφαλικό επεισόδιο και διαβήτη τύπου 2.

  • Υποστηρίζει το σώμα.

Το νερό υποστηρίζει έως και το 90 τοις εκατό του βάρους του σώματος. Έτσι, είτε έχετε πρόσφατα στραμπουλήξει τον αστράγαλο σας, ή έχετε έναν μακροχρόνιο τραυματισμό ή ασθένεια, το κολύμπι είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να παραμείνετε δραστήριοι και υγιείς.

Ακολουθεί βίντεο:

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ