Πανικός στη Ζάκυνθο: Μετανάστες χωρίς βίζα ήθελαν να ταξιδέψουν – Πάνω από 90 συλλήψεις (vid)


Ζάκυνθος: Χαμός προκλήθηκε στο αεροδρόμιο του νησιού, όπου μετανάστες από την Κούβα ήθελαν να ταξιδέψουν στην Ιταλία χωρίς να διαθέτουν βίζα.

Οι Κουβανοί σε μια προσπάθεια να βρουν μια καλύτερη ζωή θέλησαν να βρεθούν στη γειτονική μας χώρα, ωστόσο δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα, με αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός.

Το βίντεο που είδε το φως τη δημοσιότητας προβάλει συγκλονιστικές στιγμές, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να πείσουν τους μετανάστες να μπουν στα λεωφορεία που θα τους οδηγήσουν στο ξενοδοχείο φιλοξενίας. Εκείνοι τρομαγμένοι παραμένουν καθιστοί στο έδαφος, με αποτέλεσμα να προκληθεί μεγάλη αναστάτωση. Το σοκαριστικό είναι ότι ανάμεσα στους μετανάστες βρίσκονται έγκυες κι ακούγονται συνεχώς φωνές.

Οι Κουβανοί αρνούνταν να δείξουν τα χαρτιά τους στις Αρχές και μέχρι στιγμής έχουν γίνει 91 συλλήψεις. Σε μεμονωμένες περιπτώσεις κάποιοι συμπατριώτες τους είχαν καταφέρει να ταξιδέψουν από τη Ζάκυνθο, με τους ίδιος να έχουν πληροφορίες ότι οι έλεγχοι στο αεροδρόμιο είναι χαλαροί.

Σκοπός των μεταναστών ήταν να φτάσουν στην Ιταλία και να ζητήσουν άσυλο, αφήνοντας μια για πάντα την πατρίδα τους, όπου υπάρχουν ταραχές. Σύμφωνα, με τον υπουργό Εξωτερικών, Μπρούνο Ροντρίγκες, πάντως, αυτές είναι πολύ περιορισμένης κλίμακας και πως πλέον οι συνθήκες είναι «τελείως κανονικές».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ