Εμβόλιο Pfizer: «Πράσινο φως» του FDA σε παιδιά 5 έως 11 ετών

O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) χορήγησε σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο για 28 εκατομμύρια παιδιά – πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες. Η αναμένομενη έγκριση του FDA έρχεται τρεις μέρες μετά αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του Οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για αυτή την ηλιακή ομάδα.

Παράλληλα, η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην αγορά εμβολίων της Pfizer κατά της covid-19 προκειμένου να εμβολιάσει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών, μετά τη σχετική έγκριση που έδωσε ομάδα ειδικών της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας Χάιρι Τζαμαλουντίν έγραψε στο Twitter ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές, όπως το κινεζικό εμβόλιο Sinovac BioTech, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here