Εμβόλιο Pfizer: «Πράσινο φως» του FDA σε παιδιά 5 έως 11 ετών


O αμερικανικός Οργανισμός Φαρμάκων και Τροφίμων (FDA) χορήγησε σήμερα άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών.

Η απόφαση του FDA καθιστά το εμβόλιο αυτό το πρώτο κατά της Covid-19 που εγκρίνεται για χρήση σε μικρά παιδιά στις ΗΠΑ.

Η έγκριση καθιστά το εμβόλιο Pfizer/ BioNTech διαθέσιμο για 28 εκατομμύρια παιδιά – πολλά από τα οποία επιστρέφουν στο σχολείο σε δια ζώσης διδασκαλία μέσα στις επόμενες ημέρες. Η αναμένομενη έγκριση του FDA έρχεται τρεις μέρες μετά αφότου μια επιτροπή ειδικών συμβούλων του Οργανισμού ψήφισε με συντριπτική πλειοψηφία υπέρ της χρήσης του εμβολίου των Pfizer/BioNTech κατά της Covid-19 για αυτή την ηλιακή ομάδα.

Παράλληλα, η Μαλαισία ανακοίνωσε σήμερα ότι προχώρησε στην αγορά εμβολίων της Pfizer κατά της covid-19 προκειμένου να εμβολιάσει τα παιδιά ηλικίας 5 με 11 ετών, μετά τη σχετική έγκριση που έδωσε ομάδα ειδικών της Αμερικανικής Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Ο υπουργός Υγείας της Μαλαισίας Χάιρι Τζαμαλουντίν έγραψε στο Twitter ότι θα πρέπει να εξεταστούν και άλλες επιλογές, όπως το κινεζικό εμβόλιο Sinovac BioTech, προκειμένου να διασφαλιστεί η ασφαλής επαναλειτουργία των σχολείων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ