Ύπνος: Έτσι θα κοιμηθείτε ήσυχα τη νύχτα

Αμέτρητες έρευνες έχουν διεξαχθεί για τον ύπνο και τη σημασία που έχει αυτός για την υγεία μας και τη σωστή λειτουργία του οργανισμού μας. Δυστυχώς, δεν είναι για όλους εύκολο να απολαύσουν σωστό ύπνο αφού πολλοί υποφέρουν απο αϋπνία κι άλλες διαταραχές. Τώρα, μια νέα μελέτη δείχνει τον τρόπο με τον οποίο θα χαρούμε τον νυχτερινό μας ύπνο χωρίς προβλήματα.

Η έρευνα με τίτλο «An Examination of Adult Women’s Sleep Quality and Sleep Routines in Relation to Pet Ownership and Bedsharing» ανέλυσε τη συμπεριφορά 962 γυναικών στις ΗΠΑ για να δει τι αντίκτυπο είχε στον ύπνο τους το πλάσμα με το οποίο μοιράζονται το κρεβάτι τους (άνθρωπος, σκύλος και γάτα).
Όπως φάνηκε από τα αποτελέσματα, τίποτα δεν εγγυάται πιο ξένοιαστο και βαθύ ύπνο από μια αγκαλιά με το χνουδωτό μας κατοικίδιο.

Και βρήκε πως ενώ οι γάτες και οι άνθρωποι αποτελούν «πηγές αναστάτωσης» του ύπνου, τα σκυλιά είναι ο ιδανικός σύντροφος για ύπνο σαν πουλάκι.

Και δεν έχει μάλιστα σημασία το μέγεθος ή η ράτσα του σκύλου, καθώς φαίνεται πως τα σκυλιά έχουν την εγγενή ιδιότητα να μας κάνουν να κοιμόμαστε ξένοιαστα.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here