Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser ΗΠΑ: Οι γονείς δεν θα βιαστούν να εμβολιάσουν τα μικρά παιδιά έναντι της covid-19

Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser ΗΠΑ: Ενώ η ομοσπονδιακή κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να εγκρίνει ένα εμβόλιο COVID-19 για παιδιά 5-11 ετών, μια έρευνα γονέων δείχνει ότι πολλοί δεν βιάζονται να εμβολιάσουν τα παιδιά τους. Το Ίδρυμα Οικογένειας Kaiser διαπίστωσε ότι μόνο το 27% των γονέων των παιδιών αυτής της ηλικιακής ομάδας σχεδιάζει να τα εμβολιάσει κατά της COVID-19 «αμέσως» μόλις είναι διαθέσιμο ένα εμβόλιο. Θέλοντας να «περιμένουμε να δούμε» πώς λειτουργεί το εμβόλιο είναι το 33% των γονέων παιδιών ηλικίας 5-11 ετών, δείχνει η έρευνα.

Η έρευνα ανέφερε ότι το 75% των γονέων δήλωσε ότι ανησυχεί «πολύ» ή «κάπως» για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ενώ το 71% ανησυχεί για τις παρενέργειες. Περίπου το 66% δηλώνει ότι ανησυχεί ότι το εμβόλιο θα μπορούσε να επηρεάσει τη γονιμότητα του παιδιού τους, αν και το CDC λέει ότι δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι τα εμβόλια έχουν αυτό το αποτέλεσμα.

Οι οικονομικές ανησυχίες ήταν ένα ζήτημα, με το 35% των γονέων να ανησυχούν μήπως χρειαστεί να πάρουν άδεια από την εργασία εάν το παιδί τους υπέφερε παρενέργειες από τον εμβολιασμό. Περίπου το 25% είπε Περίπου το 25% είπε ότι ανησυχεί μήπως χρειαστεί να πληρώσουν για το εμβόλιο, αν και το εμβόλιο είναι δωρεάν.

Ο Anthony Fauci, MD, διευθυντής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων και επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος στον Λευκό Οίκο, λέει ότι αν οι τρεις ενήλικες κόρες του ήταν μικρές, θα τις εμβολίαζε “σε ένα δευτερόλεπτο”, ανέφερε ο Axios. Ο Fauci είπε ότι τα εμβόλια θα είναι ασφαλή για τα παιδιά.

«Αν και οι πιθανότητες [ένα παιδί] να αρρωστήσει και να αρρωστήσει σοβαρά είναι μικρές — γιατί θέλετε να το πάρετε με το παιδί σας, όταν μπορείτε ουσιαστικά να προστατέψετε το παιδί με μια παρέμβαση που έχει αποδειχθεί ότι είναι και εξαιρετικά αποτελεσματική και πολύ ασφαλής;» είπε ο Fauci. “Σίγουρα δεν θα ήθελα να κολλήσουν την COVID-19. Θα τους εμβολίαζα σε ένα δευτερόλεπτο”, είπε για τις τρεις κόρες του.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες υγείας αναμένεται να εγκρίνουν σύντομα ένα εμβόλιο για παιδιά ηλικίας 5-11 ετών. Μια συμβουλευτική επιτροπή του FDA αυτή την εβδομάδα συνέστησε την έγκριση ενός εμβολίου Pfizer-BioNTech για παιδιά 5-11 ετών.

Τα εμβόλια Pfizer έχουν ήδη εγκριθεί για παιδιά 12 ετών και άνω.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here