ΗΠΑ Έρευνα: Οι άνδρες νοσηλευτές συνεχίζουν να κερδίζουν υψηλότερους μισθούς από τις γυναίκες νοσηλεύτριες

ΗΠΑ Έρευνα: Οι άνδρες νοσηλευτές συνεχίζουν να κερδίζουν περισσότερα από τις γυναίκες συναδέλφους τους, σύμφωνα με νέα έκθεση. Οι άντρες εγγεγραμμένοι νοσηλευτές (RNs) κέρδισαν 6% περισσότερα από τις γυναίκες RNs, ενώ οι άνδρες με άδεια πρακτικού νοσοκόμου (LPNs) πήραν στο σπίτι 14% περισσότερα. Αυτό αντιπροσωπεύει μια τάση 5 ετών.

Ωστόσο, υπάρχει μια διαφορά στα ευρήματα της Έκθεσης Αποζημίωσης RN/LPN του 2021 Medscape σχετικά με την αποζημίωση: Οι άνδρες είναι πιο πιθανό να εργάζονται σε μονάδες ενδονοσοκομειακής περίθαλψης σε νοσοκομεία οξείας περίθαλψης σε αστικά περιβάλλοντα και να εργάζονται σε βάρδιες υψηλών διαφορών από τις γυναίκες.

Η αποζημίωση για τέτοια εργασία είναι γενικά υψηλότερη. Οι βάρδιες υψηλών διαφορών περιλαμβάνουν βραδινές, νυχτερινές ή βάρδιες Σαββατοκύριακου – βάρδιες που συνήθως είναι δύσκολο να καλύψουν οι εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης, σύμφωνα με το Nurse Money Talk, ένα ιστολόγιο για νοσηλευτές και φοιτητές νοσηλευτικής.

Η έρευνα περιελάμβανε 7469 νοσοκόμες της Medscape που ασκούν το επάγγελμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Άλλα ευρήματα: • Η συμμετοχή στην έρευνα είναι αυξημένη μεταξύ των ανδρών. Η συμμετοχή στην έρευνα αυξήθηκε κατά 13% για τους άνδρες RN και 9% για τους άνδρες LPN τα τελευταία 5 χρόνια. Πριν από εκείνη την περίοδο, τα ποσοστά συμμετοχής κυμαίνονταν από 8% έως 10% των ερωτηθέντων. • Οι μισθωτές θέσεις είναι συχνότερες στις νοσηλεύτριες.

Οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να έχουν μισθωτές θέσεις από τους άνδρες συναδέλφους τους. Ωστόσο, οι άντρες κερδίζουν περισσότερες αμοιβές σε θέσεις πληρωμής ανά ώρα ή σταθερού μισθού. Η COVID μπορεί να έχει οδηγήσει σε υψηλότερους μισθούς νοσηλευτών Η αυξημένη ανάγκη για νοσηλευτές να περιθάλψουν ασθενείς κατά τη διάρκεια της πανδημίας COVID-19 μπορεί να έχει αυξήσει τους μισθούς των νοσηλευτών.

Το πενήντα έξι τοις εκατό των RN και το 50% των LPN ανέφεραν ότι τα κέρδη τους αυξήθηκαν μεταξύ 2019 και 2020. Ωστόσο, οι περιφερειακές διαφορές που σχετίζονται με τους μισθούς εξακολουθούν να υφίστανται.

Η περιοχή του Ειρηνικού φιλοξενεί τους πιο ακριβοπληρωμένους RN στη χώρα. Το μεσαίο εισόδημά τους είναι 102.000 δολάρια, σύμφωνα με την έκθεση. Η περιοχή του Mid-Atlantic είναι η δεύτερη υψηλότερη (οι RN κερδίζουν $87.000), ακολουθούμενη από τη Νέα Αγγλία, όπου οι RN κερδίζουν $85.000. Με μέσο μισθό 65.000 $, οι νοσοκόμες που ζουν στην περιοχή East South Central κερδίζουν τα λιγότερα από τους συνομηλίκους τους.

Ο δεύτερος χαμηλότερος αμειβόμενος κατοικεί στην περιοχή West North Central (κερδίζοντας $66.000), ακολουθούμενος από το East North Central τμήμα της χώρας, όπου οι RN κερδίζουν κατά μέσο όρο $74.000. Τα μοτίβα κερδών ήταν παρόμοια για τα LPN. Με μέσο ετήσιο μισθό 61.000 $, τα LPN στη Νέα Αγγλία ξεπερνούν τις αποδοχές των συνομηλίκων τους. Δεύτερη είναι η περιοχή του Ειρηνικού (όπου κερδίζουν 60.000 $), ακολουθούμενη από την περιοχή του Βουνού (53.000 $).

Οι LPN στο ανατολικό νότιο κεντρικό τμήμα της χώρας κερδίζουν 41.000 $, τον χαμηλότερο μέσο μισθό μεταξύ των συνομηλίκων τους. Ακολουθεί η περιοχή West North Central, όπου ο μέσος μισθός για τα LPN είναι 45.000 $, ακολουθούμενη από την περιοχή East North Central, όπου τα LPN λαμβάνουν 47.000 $ ετησίως.

Πολλοί παράγοντες επηρεάζουν το εισόδημα Περισσότεροι από τους μισούς (52%) των RN είναι κάτοχοι πτυχίου. Το 21% έχει πτυχίο αναπληρωτή, από 24% πέρυσι. Όλο και περισσότερο, οι νοσηλευτές έχουν μεταπτυχιακά διπλώματα: Το είκοσι τοις εκατό των RN είναι κάτοχοι μεταπτυχιακού τίτλου, που είναι μια αύξηση 3% από το 2020. Για τους RN, η κατοχή ακαδημαϊκού πτυχίου μεταφράζεται σε υψηλότερη αμοιβή κατ’ οίκον, σύμφωνα με την έκθεση.

Το άλμα εισοδήματος από την κατοχή πτυχίου BSN σε MSN είναι 16%. Η διαφορά μεταξύ της αμοιβής λήψης στο σπίτι για ένα RN με μεταπτυχιακό στη νοσηλευτική και ένα RN με διδακτορικό είναι 6%. Τρεις επιπλέον παράγοντες αυξάνουν το εισόδημα των νοσηλευτών: • Πιστοποίηση ειδικότητας. Η ετήσια αμοιβή για RN με πιστοποίηση ειδικότητας αυξήθηκε κατά 2000 $ — από 86.000 $ σε 88.000 $ — από το 2020. Περισσότεροι από τους μισούς RN είναι πιστοποιημένοι στην ειδικότητά τους. Για το ένα τέταρτο από αυτές τις νοσοκόμες, η πιστοποίηση έκανε διαφορά στην αμοιβή τους — ύψους 11.000 $ κάθε χρόνο. Επιπλέον, ένα άλλο 5% των RN με πιστοποιήσεις λαμβάνουν ετήσιο μπόνους.

  • Χρόνια στην πράξη. Με περισσότερη εμπειρία στον τομέα της νοσηλευτικής έρχεται ένα υψηλότερο ετήσιο εισόδημα, αναφέρει η έκθεση. Αλλά δεν είναι σαφές εάν αυτή η τάση συνεχίζεται αφού μια νοσοκόμα ασκεί το επάγγελμα για περισσότερα από 21 χρόνια.
  • Ένταξη στην Ένωση. Σύμφωνα με μια τάση 4 ετών, οι RN και οι LPN που είναι μέλη συνδικάτων κέρδισαν 12% έως 15% περισσότερα το 2020.

Η έκθεση του 2021 δείχνει ότι το ποσοστό συμμετοχής σε συνδικάτα παρέμεινε σταθερό από το προηγούμενο έτος: Δεκαοκτώ τοις εκατό των RN και 9% των LPN ανήκουν σε συνδικάτα. Τα επίπεδα συμμετοχής των συνδικάτων είναι υψηλότερα στα βορειοανατολικά, στο μέσο του Ατλαντικού και στη Δυτική Ακτή. Οι νοσηλευτές σε αυτές τις περιοχές λαμβάνουν επίσης την υψηλότερη αμοιβή. Η έρευνα για το εισόδημα των νοσηλευτών το 2020 πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά μεταξύ 5038 RN και 2421 LPN. Η περίοδος πρόσληψης ήταν Μάιος έως Αύγουστο.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here