Elon Musk: Ο ιδιοκτήτης της Tesla σκέφτεται να ιδρύσει το Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Επιστήμης του Τέξας


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Tesla, Elon Musk, έγραψε στο Twitter την Παρασκευή ότι σκέφτεται να ιδρύσει ένα νέο πανεπιστήμιο: το “Ινστιτούτο Τεχνολογίας και Επιστήμης του Τέξας”. Δεν είναι ξεκάθαρο πόσο σοβαρός είναι ο εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, καθώς το ακρωνύμιο TITS σημαίνει “στήθος”.

Αυτό όμως δεν εμπόδισε τους χρήστες του διαδικτύου να αξιοποιήσουν το tweet, ωθώντας το προτεινόμενο σχολείο στη λίστα των 25 κορυφαίων τάσεων του Twitter στις ΗΠΑ την Παρασκευή. Ο Elon Musk έχει μια μακρά ιστορία να φτιάχνει ακραία ακρωνύμια στις επιχειρηματικές του δραστηριότητες, όπως στον σχεδιασμό της διάθεσης των οχημάτων Models S, 3, X και Y της Tesla. Εκεί είχε γράψει το S.3.X.Y. στον ιστότοπο της εταιρείας.

Τι συνέβη με το Twitter του Elon Musk

Όταν ένας χρήστης του Twitter ρώτησε αν είχε εξασφαλίσει χρηματοδότηση για το πανεπιστήμιο, ο Musk απάντησε, “προφανώς”. Αυτό θα μπορούσε να ήταν απλώς ένα νεύμα στο tweet του Musk το 2018 στο οποίο είπε ότι είχε “εξασφαλίσει χρηματοδότηση” για να πάρει ιδιωτική την Tesla στα 420 δολάρια ανά μετοχή. Αυτό το γεγονός εκτόξευσε την τιμή της μετοχής στα ύψη και τελικά οδήγησε σε διακανονισμό μεταξύ του Musk και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς που υποτίθεται ότι θα κρατούσε τον μεγαδισεκατομμυριούχο σε μεγάλο βαθμό εκτός Twitter. Πολλοί χρήστες ήταν επίσης δυσαρεστημένοι με την απόπειρα χιούμορ του Musk. Σε άλλο επόμενο tweet την Παρασκευή το πρωί, ο Musk είπε ότι το προτεινόμενο πανεπιστήμιο θα “έχει επικά εμπορεύματα”.

Ο Elon Musk έχει εκφράσει τη γνώμη του για το υπάρχον εκπαιδευτικό σύστημα. Στο συνέδριο “Δορυφόρος 2020” που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα είχε πει, “Νομίζω ότι το κολέγιο είναι βασικά για διασκέδαση και για να αποδείξεις ότι μπορείς να κάνεις τις δουλειές σου, αλλά δεν είναι για να μάθεις.” Είπε επίσης στο κοινό ότι το κολέγιο ήταν περιττό επειδή “Μπορείς να μάθεις ό,τι θέλεις δωρεάν”. Είπε επίσης ότι η εταιρεία του Tesla δεν έχει απαιτήσεις πανεπιστημίου ενώ προσλαμβάνει άτομα καθώς το θεωρεί “παράλογο”. Υπενθυμίζεται ότι ο Elon Musk έχει σπουδάσει στο Queen’s University στο Kingston του Οντάριο για δύο χρόνια. Αργότερα μεταγράφηκε στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνια. Αποφοίτησε με πτυχίο στη φυσική και στα οικονομικά από το Uni of Penn. Άρχισε επίσης να κάνει διδακτορικό στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ, αλλά τα παράτησε μετά από δύο ημέρες.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ