Επίσκεψη Μέρκελ στην Ελλάδα: Μια τρύπα στο νερό και μια ψύχραιμη αποτίμηση που πονάει…


Για να είμαστε ειλικρινείς και να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας, η Γερμανίδα καγκελάριος ήρθε στην Αθήνα και όχι μόνο δεν ψέλλισε απολύτως τίποτα για τις ναζιστικές θηριωδίες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, αλλά αντ’ αυτού επέμεινε να μας συμβουλεύει να τα βρούμε με τους Τούρκους.

Αν θέλουμε να κάνουμε μια ψύχραιμη αποτίμηση των όσων είπε η Άνγκελα Μέρκελ ενώπιον της Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και ενώπιον του Έλληνα πρωθυπουργού δεν μπορούμε να ξεκινήσουμε από το γεγονός ότι ήρθε στη χώρα μας μια ημέρα μετά την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 και δεν είπε τίποτα εναντίον του φασισμού. Ούτε μια φράση καταδίκης όλων των ναζιστικών θηριωδιών.

Σε ότι αφορά τα εθνικά μας ζητήματα η κυρία Μέρκελ δεν παρείχε καμία ανοικτή κάλυψη στην Ελλάδα που είναι μέλος της Ε.Ε. Η Γερμανίδα Καγκελάριος αντιμετώπισε την Τουρκία ως ισότιμο μέλος της Ένωσης χωρίς βεβαίως να είναι. Πέραν του γεγονότος ότι επανέλαβε πολλές φορές ότι μας κράτησε εντός Ένωσης με δική της πρωτοβουλία, αρνήθηκε να προσδιορίσει ότι τα σύνορα της Ελλάδος είναι σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και το μόνο που διευκρίνισε είναι ότι ο ρόλος της Τουρκίας είναι πολύ σημαντικός καθότι κρατάει στο εσωτερικό της 3,5 με 4 εκατομμύρια μετανάστες.

Χωρίς καμία διάθεση λαϊκισμού πρέπει να επισημάνουμε ότι η κυρία Μέρκελ δεν ζήτησε καμία συγγνώμη από τους Έλληνες που έμειναν χωρίς δουλειά, καμία συγγνώμη για τους Έλληνες που δεν είχαν να ζήσουν τις οικογένειές τους. Το μόνο που είπε είναι πως ξέρει ότι απαίτησε πολλά από τους Έλληνες. Μέχρι εκεί. Απαντώντας σε ερωτήσεις σχετικά με τις σχέσεις της χώρας μας με την Τουρκία η Άνγκελα Μέρκελ είπε: «Η Τουρκία ως γείτονας και μέλος του ΝΑΤΟ πρέπει να χαίρει μιας σχέσης όπου θα έχουμε αντίστοιχο σεβασμό αλλά θα πρέπει να τηρούνται και ανθρώπινα δικαιώματα. Έχω συζητήσει και με τον Κύπριο και τον Έλληνα πρωθυπουργό και ξέρετε πρέπει να υπάρχει μια κοινή ευρωπαϊκή στάση. Παρόλα αυτά είναι απαραίτητος ο διάλογος».

Αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι στις 10 Οκτωβρίου του 2021 το Newsbomb.gr με σχετική αρθρογραφία είχε προβλέψει επ’ ακριβώς ποιο θα ήταν το μήνυμα που θα μετέφερε η Άνγκελα Μέρκελ στην πρόσφατη επίσκεψή της στην Ελλάδα. Τα είχαμε γράψει αναλυτικά στο άρθρο με τίτλο: «Γιατί έρχεται η Άνγκελα Μέρκελ στην Ελλάδα; Ποιο μήνυμα μεταφέρει για εθνικά και Κυπριακό;»

Είτε μας αρέσει, είτε όχι η κυρία Μέρκελ κάνει τα ρεπό του Ερντογάν. Μπορεί βεβαίως η Άνγκελα Μέρκελ να μην κατάφερε να κλείσει μια αντίστοιχη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας – Τουρκίας, όπως αυτή της… λίμνης, μπορεί να μην κατάφερε να λύσει το Κυπριακό όπως επιθυμούσε ο στενός φίλος της Ταγίπ Ερντογάν, κατάφερε όμως να διευθετήσει το μεταναστευτικό, φορτώνοντας όλο το πρόβλημα στην Ελλάδα και φορτώνοντας με χρήμα την Τουρκία. Παράλληλα, κατάφερε να «πείσει» την Ελλάδα να κάτσει εκβιαστικά στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Τούρκους. Δεν το λες και λίγο…

Δεν ξέρω ειλικρινά αν η ελληνική κυβέρνηση θα κάνει λόγο για μια εξαιρετική συνάντηση που προάγει περεταίρω τη συνεργασία Ελλάδας – Γερμανίας και διάφορα άλλα τέτοια καθρεφτάκια για ιθαγενείς, πάντως από την επίσκεψη της δεν πήραμε απολύτως τίποτα. Αν είχαμε πάρει κάτι να είστε σίγουροι ότι η κυβέρνηση θα το είχε «πουλήσει» επικοινωνιακά.

Συμπέρασμα: Η επίσκεψη της Μέρκελ ήταν μια τρύπα στο νερό…

Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς σαν λαός, λατρεύουμε να την μισούμε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ