Διατροφή ξηροί καρποί: Τεράστια η θρεπτική αξία των ξηρών καρπών

Διατροφή ξηροί καρποί: Οι τροφικές αλλεργίες επηρεάζουν περίπου 5% έως 10% των ανθρώπων. Οι ξηροί καρποί, όπως τα καρύδια, τα φυστίκια και τα αμύγδαλα, είναι κοινές αιτίες αλλεργιών. Εάν έχετε σοβαρή αλλεργία, ακόμη και εάν ένα τρόφιμο έχει αγγίξει τους ξηρούς καρπούς μπορεί να σας προκαλέσει πρήξιμο, έμετο και διάρροια. Σε περίπτωση που παρατηρήσετε οποιοδήποτε σύμπτωμα από την κατανάλωση ξηρών καρπών, απευθυνθείτε κατευθείαν στον γιατρό σας. Ας δούμε, όμως, τώρα μερικά από τα οφέλη της κατανάλωσης ξηρών καρπών για την υγεία.


Έλεγχος βάρους

Είναι αλήθεια ότι οι ξηροί καρποί έχουν πολύ λίπος, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να τους αποφεύγετε. Η υψηλή τους περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες και φυτικές ίνες σας κάνει να αισθάνεστε χορτάτοι και ενεργοποιημένοι. Αυτό θα μπορούσε να σας βοηθήσει να τρώτε λιγότερες θερμίδες και να χάσετε βάρος σταδιακά. Συγκεκριμένα, τα καρύδια μπορεί να βοηθήσουν το σώμα σας να κάψει περισσότερη ενέργεια, ακόμα και όταν είστε σε ξεκούραση. Εάν, μάλιστα, κάνετε δίαιτα, είναι πιο πιθανό να την τηρήσετε, όταν η διατροφή σας περιλαμβάνει ξηρούς καρπούς. Απλά μην το παρακάνετε.

Οι ξηροί καρποί περιέχουν καλά λιπαρά

Το μεγαλύτερο μέρος του λίπους που περιέχεται στους ξηρούς καρπούς είναι ακόρεστο, το οποίο είναι καλύτερο από το κορεσμένο είδος λίπους που εμπεριέχεται στο κρέας ή τα τρανς λιπαρά που βρίσκονται σε πολλά μεταποιημένα τρόφιμα. Η κατανάλωση καλών λιπαρών μπορεί να βοηθήσει στη σταθεροποίηση του σακχάρου στο αίμα και της ινσουλίνης, της ορμόνης, δηλαδή, που ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στον οργανισμό.

Πηγή θρεπτικών συστατικών

Δεν είναι μόνο η υψηλή περιεκτικότητα των ξηρών καρπών σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες και υγιή, καλά λιπαρά που ενδυναμώνουν το σώμα. Οι καρποί, όπως για παράδειγμα τα καρύδια, έχουν επίσης πολλά θρεπτικά συστατικά, μεταξύ των οποίων, Βιταμίνες Ε και Β6, φολικό οξύ, νιασίνη, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, χαλκό και κάλιο. Απλώς προσέξτε τις ετικέτες συσκευασίας των προϊόντων, καθώς μερικά μπορεί να περιέχουν πρόσθετο αλάτι, ζάχαρη ή συντηρητικά που θα μπορούσαν να κάνουν περισσότερο κακό παρά να σας ωφελήσουν.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here