Νέα μέτρα: Το αρνητικό ρεκόρ του Σαββάτου φέρνει πιο κοντά τα νέα μέτρα για τον κορωνοϊό


Το Σάββατο καταγράφηκε νέο αρνητικό ρεκόρ στην ελληνική επικράτεια ως προς τον κορωνοϊό με 4.696 κρούσματα. Ιδιαίτερη ανησυχία υπάρχει για τη Βόρεια Ελλάδα, εκεί που οι νοσοκομειακές δομές ασφυκτιούν πραγματικά. Είναι χαρακτηριστικό πως στη Θεσσαλονίκη χτες καταγράφηκαν 872 κρούσματα, ενώ και στις υπόλοιπες περιοχές σημειώθηκαν δυσάρεστες αυξήσεις. Με αυτά ως δεδομένα, θεωρείται σχεδόν βέβαιο πως νέα μέτρα θα τεθούν στο τραπέζει στην συνεδρίαση των ειδικών την ερχόμενη εβδομάδα. Αυτά τα μέτρα σε καμία περίπτωση δεν θα έχουν τιμωρητικό χαρακτήρα. Ωστόσο, στόχο θα έχουν να ανακόψουν την ανοδική πορεία της πανδημίας εν όψει ενός νέου, ακόμη πιο σκληρού κύματος.

Ποια μέτρα εξετάζονται από την Επιτροπή;

Αφενός, πρέπει να θεωρείται δεδομένο πως αυτή την στιγμή τουλάχιστον οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα έχουν κάποια αλλαγή στην καθημερινότητά τους. Εντούτοις, η κατάσταση θα είναι πιο δύσκολη για τους ανεμβολίαστους. Παραδείγματος χάριν, οι εξωτερικοί χώροι που έχουν διαμορφωθεί ειδικά για εκείνους στον τομέα της διασκέδασης πρόκειται να αναδιαμορφωθούν. Τα πλαϊνά προστατευτικά που ίσχυαν έως και σήμερα ενδέχεται να απομακρυνθούν, έτσι ώστε να μειωθεί η εξάπλωση του ιού σε χώρους που “ομοιάζουν” με τους κλειστούς.

Στο ίδιο μήκος κύματος, οι εργαζόμενοι που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα χρειάζεται να κάνουν 2 self tests με δικά τους έξοδα σε εβδομαδιαία βάση. Μάλιστα, σε ευαίσθητους κλάδους όπως αυτός της εστίασης υπάρχουν σκέψεις για 3 ή και 4 self tests εβδομαδιαίως. Σε όλα αυτά τα μέτρα, κοινός παρονομαστής είναι η προσπάθεια καλύτερου ελέγχου της πανδημίας και η ευαισθητοποίηση για τα οφέλη του εμβολιασμού.

Επιπλέον, νέα καμπάνια για τον εμβολιασμό πρόκειται να τεθεί σε ισχύ από τη Δευτέρα 1η Νοεμβρίου. Η καμπάνια θα στοχεύει τους ανεμβολίαστους, στους οποίους θα αποστέλλονται τακτικά SMS για να τους ωθήσουν να εμβολιαστούν. Ως προς την στόχευση, τα προσωπικά δεδομένα των ατόμων που δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί θα λαμβάνονται μέσα από την πλατφόρμα του ΗΔΙΚΑ. Με αυτό τον τρόπο, η ενημέρωση θα είναι άμεση και επικαιροποιημένη για όλους τους πολίτες.

 

 

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ