Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος καταδικάζει απερίφραστα την επίθεση κατά του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου


Ανακοίνωση της Ένωσης Πνευμονολόγων Ελλάδος για την επίθεση κατά του Θεόδωρου Βασιλακόπουλου.

Η Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδος, με ανακοίνωση της, καταδικάζει την επίθεση που δέχθηκε ο καθηγητής Πνευμονολογίας και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, σε ταβέρνα στην Καλαμπάκα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

«Ως Ένωση Πνευμονολόγων Ελλάδας καταδικάζουμε απερίφραστα την αήθη συμπεριφορά με ύβρεις και προπηλακισμούς στο πρόσωπο του Καθηγητή Πνευμονολογίας Θοδωρή Βασιλακόπουλου χθες το απόγευμα.

Ανάλογες συμπεριφορές εναντίον όλων των εκπροσώπων της επιστημονικής κοινότητας, εκτός από την ομόθυμη καταδίκη, απαιτούν και την ανάληψη άμεσων πρωτοβουλιών από την πολιτεία, με σκοπό τη διασφάλιση της απρόσκοπτης άσκησης του ιατρικού λειτουργήματος, έχοντας ως συμμάχους την πλειοψηφία των πολιτών, οι οποίοι τάσσονται υπέρ της τήρησης των θεσμών και της νομιμότητας.

Η ειδικότητα της Πνευμονολογίας-Φυματιολογίας απέδειξε ότι αποτελεί βασικότατο πυλώνα της ιατρικής επιστήμης ενάντια στον νέο κορονοϊό, έχοντας προσφέρει από την πρώτη στιγμή τα μέγιστα σε ήθος, ενσυναίσθηση και επιστημονική γνώση, με κύριο γνώμονα την προάσπιση και διασφάλιση της Δημόσιας Υγείας της πατρίδας μας από κάθε βαθμίδα παροχής υπηρεσιών υγείας.»

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ