Στοιχεία -σοκ: Εκατομμύρια αναζητήσεις στο διαδίκτυο «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς συνέπειες»


Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία αναφορικά με τις αναζητήσεις στο διαδίκτυο για τη βία κατά των γυναικών.

Η ψυχολόγος, Στέλλα Αργυρίου, παρουσίασε στοιχεία που σοκάρουν, στον απόηχο της νέας γυναικοκτονίας – 13ης από τις αρχές του έτους – στη χώρα μας.

Η κυρία Αργυρίου, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι μέσα στην πανδημία αναζητήθηκε 163 εκατ. φορές στο ίντερνετ το «πώς να χτυπήσω τη γυναίκα μου χωρίς να το καταλάβει κανείς».

«Έχουμε μια δεύτερη πανδημία, αυτή της έμφυλης βίας, την οποία πρέπει να διαχειριστούμε με σοβαρότητα γιατί δυστυχώς τα περιστατικά πληθαίνουν, και η μια τραγωδία δίνει τη σκυτάλη στην άλλη» τόνισε η ψυχολόγος, διευκρινίζοντας ότι στην αύξηση των βιαιοπραγιών και των δολοφονιών έχει παίξει ρολό η πανδημία.

Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια

«Η βία έχει μπει μέσα στα σπίτια. Πρέπει να υπάρχει υποστηρικτικό περιβάλλον, για να μπορέσει η μάνα, η σύζυγος, η σύντροφος να στηριχθεί για να εγκαταλείψει το δυνάστη. Δολοφονούνται και αφήνουν πίσω υποχρεώσεις αφήνουν πίσω παιδιά. Πρέπει αυτές οι γυναίκες να υποστηριχτούν από την πολιτεία» υπογράμμισε η κυρία Αργυρίου.

Και πρόσθεσε ότι «Δεν υπάρχει σεβασμός και υπομονή στις σχέσεις, πρέπει να βγούμε καλύτεροι από την πανδημία. Να ασχολούμαστε καθημερινά με το πώς θα γινόμαστε καλύτεροι».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ