Banana cheesecake: Φρουτένιο, κρεμώδες, γεμάτο χρώμα και γεύση τσίζκεϊκ

Αυτή η συνταγή για cheesecake sυνδυάζει δύο από τα αγαπημένα μου πράγματα – γεύση μπανάνας και cheesecake. Πρέπει να το φτιάξετε το συντομότερο δυνατό. Για τη γέμιση cheesecake, έχουμε γεύση μπανάνας τόσο από φρέσκες μπανάνες όσο και από εκχύλισμα μπανάνας. Χρησιμοποιήστε φρέσκες μπανάνες και μόνο εκχύλισμα μπανάνας για να αποκτήσετε αυτή την απαλή γεύση μπανάνας που λατρεύω στο cheesecake κρέμα μπανάνας. Οι φρέσκες μπανάνες του δίνουν αυτή την πραγματική γεύση μπανάνας και το εκχύλισμα μπανάνας ενισχύει τη γεύση και την κάνει ακόμα καλύτερη.

Όσο κρυώνει το cheesecake, φτιάχνετε την βαυαρική κρέμα. Η λεία, κρεμώδης υφή και η εκπληκτική γεύση αξίζουν κάθε δευτερόλεπτο της παρασκευής του. Είναι παρόμοια με μια κρέμα ζαχαροπλαστικής, με κύρια διαφορά ότι η κρέμα ζαχαροπλαστικής είναι παχύρρευστη με άμυλο αραβοσίτου και η βαυαρική κρέμα χρησιμοποιεί ζελατίνη. Επίσης, λίγο πριν δέσει η κρέμα, στη βαυαρική κρέμα προστίθεται σαντιγί για να ελαφρύνει. Μόλις γίνει, απλώστε το ομοιόμορφα πάνω από το cheesecake και μετά αφήστε το όλο να κρυώσει εντελώς και να δέσει. Γεμίστε το έτοιμο cheesecake με λίγη σαντιγί και μετά προσθέστε μερικές φρέσκες μπανάνες σε φέτες όταν σερβίρετε. Το cheesecake σίγουρα θα γίνει επιτυχία.

Τι θα χρειαστείτε

Κρούστα

  • 2 1/4 φλιτζάνια (302 γρ.) τρίμματα γκοφρέτας βανίλιας
  • 10 κουταλιές της σούπας (140 g) αλατισμένο βούτυρο, λιωμένο
  • 3 κουταλιές της σούπας (39 g) ζάχαρη

Γέμιση

  • 680 g τυρί κρέμα, θερμοκρασία δωματίου
  • 1 φλιτζάνι (200 g) ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας (25 γρ.) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλιτζάνι (60 g) κρέμα γάλακτος, σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 κουταλιές της σούπας εκχύλισμα μπανάνας
  • 1 φλιτζάνι (240 ml) πολτοποιημένη μπανάνα (2 μεσαίου μεγέθους μπανάνες)
  • 3 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Κρέμα Βαυαρίας

  • 1 κουταλάκι του γλυκού ζελατίνη σε σκόνη
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 ml) γάλα
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι (120 ml) βαριά σαντιγί
  • 2 κουταλιές της σούπας (30 g) ζάχαρη
  • 3/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα μπανάνας
  • 2/3 φλιτζανιού (160 ml) βαριά σαντιγύ, κρύα
  • 5 κουταλιές της σούπας (36 g) ζάχαρη άχνη

Σαντιγί

  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα σαντιγί, κρύα
  • 1/4 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • Φρέσκες μπανάνες σε φέτες

Οδηγίες

Βάση cheesecake

Προθερμάνετε το φούρνο στους 165°C. Στρώστε ένα ταψί 23 cm με λαδόκολλα στο κάτω μέρος και λαδώστε τα πλαϊνά. Συνδυάστε τα υλικά της κρούστας σε ένα μικρό μπολ. Πιέστε το μείγμα στον πάτο και προς τα πάνω στις πλευρές του ταψιού με ελατήριο. Ψήνουμε την κρούστα για 10 λεπτά και μετά την αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει. Καλύψτε τα εξωτερικά μέρη του ταψιού με αλουμινόχαρτο, έτσι ώστε το νερό από το λουτρό νερού να μην μπορεί να μπει μέσα. Αφήνουμε το έτοιμο τηγάνι στην άκρη.

Κρέμα

Μειώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 150°C. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα, τη ζάχαρη και το αλεύρι σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά και να ομογενοποιηθούν. Βεβαιωθείτε ότι χρησιμοποιείτε χαμηλή ταχύτητα για να μειώσετε την ποσότητα αέρα που προστίθεται στη ζύμη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ρωγμές. Ξύστε τις πλευρές του μπολ. Προσθέστε την κρέμα γάλακτος και το εκχύλισμα μπανάνας και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν καλά. Προσθέστε τις πολτοποιημένες μπανάνες και ανακατέψτε σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να ενωθούν. Προσθέστε τα αυγά ένα-ένα, ανακατεύοντας αργά για να ενωθούν μετά από κάθε προσθήκη. Ξύστε τις πλευρές του μπολ όσο χρειάζεται για να βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν συνδυαστεί καλά. Ρίχνουμε το κουρκούτι του cheesecake στην κρούστα.

Τοποθετήστε το ταψί με ελατήριο μέσα σε ένα άλλο μεγαλύτερο ταψί. Γεμίστε το εξωτερικό τηγάνι με αρκετό ζεστό νερό για να ανέβει περίπου στα μισά της διαδρομής του ταψιού με ελατήριο. Το νερό δεν πρέπει να πηγαίνει πάνω από την επάνω άκρη του φύλλου αλουμινίου στο ταψί με ελατήριο. Ψήνουμε για 1 ώρα 30 λεπτά. Το κέντρο πρέπει να είναι ρυθμισμένο, αλλά να είναι ακόμα τρεμάμενο. Αφήστε την πόρτα κλειστή για 30 λεπτά. Το cheesecake θα συνεχίσει να ψήνεται, αλλά σιγά σιγά θα αρχίσει να κρυώνει επίσης. Σπάστε την πόρτα του φούρνου για 30 λεπτά ώστε το cheesecake να συνεχίσει να κρυώνει αργά. Αυτή η διαδικασία βοηθά στην αποφυγή ρωγμών.

Κρέμα Βαυαρίας

Ενώ το cheesecake τελειώσει να κρυώσει, φτιάξτε τη κρέμα Βαυαρίας. Σε ένα μικρό μπολ, ρίξτε τη ζελατίνη στο γάλα και αφήστε το στην άκρη. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπάμε τους κρόκους των αυγών μαζί και τους αφήνουμε στην άκρη. Προσθέστε το 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη, το εκχύλισμα βανίλιας και το εκχύλισμα μπανάνας σε μια μεγάλη κατσαρόλα και ζεστάνετε σε μέτρια φωτιά μέχρι να ζεσταθεί. Αποσύρουμε το μείγμα της κρέμας από τη φωτιά και ρίχνουμε σιγά σιγά τη ζεστή κρέμα στα αυγά για να μαλακώσουν. Προσθέστε το μείγμα αβγών και κρέμας ξανά στην κατσαρόλα και επιστρέψτε στη φωτιά. Συνεχίστε το μαγείρεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι το μείγμα να γίνει αρκετά παχύρρευστο ώστε να καλύψει το πίσω μέρος ενός κουταλιού ή να φτάσει περίπου στους 160°F. Θα πρέπει να γίνει αρκετά γρήγορα.

Προσθέστε το μείγμα ζελατίνης στη ζεστή κρέμα και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί. Ρίξτε την κρέμα σε ένα άλλο μπολ και βάλτε αυτό το μπολ σε ένα άλλο μπολ πάνω από πάγο. Αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Ενώ η κρέμα κρυώνει, προσθέστε τα 2/3 του φλιτζανιού βαριά σαντιγί και τη ζάχαρη άχνη σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές. Όταν η κρέμα είναι έτοιμη, διπλώνουμε απαλά τη σαντιγί μέσα στην κρέμα. Βεβαιωθείτε ότι είναι τουλάχιστον σε θερμοκρασία δωματίου, ώστε η σαντιγί να μην μαραθεί/λιώσει. Αφαιρέστε το περιτύλιγμα του λουτρού νερού από το cheesecake και, στη συνέχεια, απλώστε τη βαυαρική κρέμα ομοιόμορφα στην κορυφή του cheesecake. Βάζετε το cheesecake στο ψυγείο μέχρι να κρυώσει εντελώς και να σφίξει, 5-6 ώρες.

Σαντιγί

Όταν το cheesecake κρυώσει και σφίξει, αφαιρέστε το από το ταψί με ελατήριο. Προσθέστε τη βαριά σαντιγί, τη ζάχαρη άχνη και το εκχύλισμα βανίλιας για την επικάλυψη της σαντιγί σε ένα μεγάλο μπολ του μίξερ και χτυπήστε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν σφιχτές κορυφές.
Στριφογυρίστε τη σαντιγί γύρω από την άκρη του cheesecake και μετά σερβίρετε με κομμένες μπανάνες. Το cheesecake πρέπει να φυλάσσεται στο ψυγείο. Καλύτερο εάν καταναλωθεί μέσα σε 3-4 ημέρες.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here