Νέα Δημοκρατία: Θλίψη για τον θάνατο του Γιάννη Σταθόπουλου

«Υπήρξε άξιος εκπρόσωπος μιας γενιάς που υπηρέτησε την Ελλάδα και τη Δημοκρατία με κίνδυνο  της ζωής της», αναφέρει η συλλυπητήρια ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας για τον Γιάννη Σταθόπουλο.

Σε ηλικία 87 ετών πέθανε ο πρώην βουλευτής και υπουργός των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Σταθόπουλος,. Το κυβερνών κόμμα με ανακοίνωσή του αποχαιρέτησε τον εκλιπόντα, υπογραμμίζοντας τη δράση του τόσο ως στρατιωτικός όσο και ως πολιτικός.

Η ανακοίνωση

«Η οικογένεια της Νέας Δημοκρατίας αποχαιρετά με θλίψη και οδύνη τον πρώην Βουλευτή και Υφυπουργό Εθνικής Άμυνας Γιάννη Σταθόπουλο.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος γεννήθηκε το 1934 στην Αθήνα, αποφοίτησε από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων και υπηρέτησε ως αξιωματικός στο Πολεμικό Ναυτικό. Κατά τη διάρκεια της Χούντας συμμετείχε στο Κίνημα του Ναυτικού, συνελήφθη και φυλακίστηκε. Το ίδιο έτος αποστρατεύθηκε από το Πολεμικό Ναυτικό και επανήλθε, μετά την πτώση της δικτατορίας, με τον βαθμό του αντιπλοιάρχου. Τον Οκτώβριο του 1974 παραιτήθηκε και εξελέγη βουλευτής Λακωνίας με τη Νέα Δημοκρατία. Από τότε επανεκλεγόταν βουλευτής Λακωνίας συνεχώς μέχρι το 1993, ενώ την περίοδο 1991 – 1993 διετέλεσε υφυπουργός Εθνικής Άμυνας.

Ο Γιάννης Σταθόπουλος ήταν κάτι πολύ περισσότερο από επιφανές στέλεχος της παράταξής μας: υπήρξε άξιος εκπρόσωπος μιας γενιάς που υπηρέτησε με άμεσο κίνδυνο της ζωής της την Ελλάδα και τη Δημοκρατία. Στην οικογένεια και στους οικείους του απευθύνουμε τα πιο θερμά και ειλικρινή μας συλλυπητήρια».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here