Πρίγκιπας Άντριου: Ζητά από το δικαστήριο να απορρίψει την αγωγή της Virginia Giuffre για σεξουαλική κακοποίηση


Πρίγκιπας Άντριου: Ο πρίγκιπας Άντριου μήνυσε στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για φερόμενη σεξουαλική κακοποίηση. Ο πρίγκιπας Άντριου αρνήθηκε κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι είχε σεξουαλική επαφή με τη Βιρτζίνια Τζιούφρ και είπε ότι δεν θυμάται ότι τη γνώρισε.

Ο πρίγκιπας Άντριου της Βρετανίας κατέθεσε την Παρασκευή αγωγή ζητώντας από το δικαστήριο της Νέας Υόρκης να απορρίψει μια αγωγή για σεξουαλική παρενόχληση εναντίον του, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο. Οι δικηγόροι του Δούκα της Υόρκης δήλωσαν στην κατάθεση ότι ο Andrew «με σεβασμό κινείται για να απορρίψει την καταγγελία της ενάγουσας Virginia Giuffre».

Η Giuffre μήνυσε τον Andrew τον Αύγουστο, ισχυριζόμενη ότι της επιτέθηκε σεξουαλικά πριν από περισσότερα από 20 χρόνια, όταν ήταν 17 ετών και ανήλικη σύμφωνα με την αμερικανική πολιτειακή νομοθεσία. Ο Άντριου, 61 ετών, δεν έχει κατηγορηθεί ποινικά και έχει επανειλημμένα και σθεναρά αρνηθεί τις κατηγορίες.

Τον περασμένο μήνα, ο δεύτερος γιος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’ αποδέχτηκε ότι του επιδόθηκαν νομικά έγγραφα για την υπόθεση και έλαβε εντολή να απαντήσει στη μήνυση έως τις 29 Οκτωβρίου. Οι δικηγόροι του ζήτησαν από ένα περιφερειακό δικαστήριο του Μανχάταν να απορριφθεί η υπόθεση «για παράλειψη δήλωσης αξίωσης για την οποία μπορεί να χορηγηθεί ελάφρυνση». Εναλλακτικά, ζήτησαν από την Giuffre, 38 ετών, «να παράσχει μια πιο συγκεκριμμένη δήλωση των ισχυρισμών της».

«Ο πρίγκιπας Άντριου ζητά με σεβασμό από το δικαστήριο να διεξαγάγει προφορική επιχειρηματολογία για την πρότασή του», ανέφερε η σύντομη δήλωση. Η Giuffre ισχυρίζεται ότι ο Andrew την κακοποίησε σεξουαλικά στο σπίτι της κοινωνικής Ghislaine Maxwell στο Λονδίνο. Είπε επίσης ότι της επιτέθηκε στο σπίτι του Αμερικανού χρηματοδότη Jeffrey Epstein στη Νέα Υόρκη, καθώς και στο ιδιωτικό νησί του Epstein στις Παρθένες Νήσους των ΗΠΑ. Η Guiffre ισχυρίζεται ότι ο Epstein, ο οποίος αυτοκτόνησε ενώ περίμενε τη δίκη για κατηγορίες για σεξουαλική διακίνηση παιδιών το 2019, τη δάνεισε για σεξ με τους πλούσιους και ισχυρούς συνεργάτες του.

Ο Άντριου έχει εμφανιστεί σπάνια δημόσια από τότε που αναγκάστηκε να εγκαταλείψει τη βασιλική πρώτη γραμμή το 2019 επειδή δεν κατάφερε να αποστασιοποιηθεί από τον Έπστάιν. Η Μάξγουελ πρόκειται να δικαστεί στη Νέα Υόρκη στις 29 Νοεμβρίου με την κατηγορία ότι στρατολόγησε ανήλικα κορίτσια για τον Έπστάιν για κακοποίηση. Έχει δηλώσει αθώα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ