7 πράγματα που δεν πρέπει να ρίχνετε μέσα στον νιπτήρα ή τον νεροχύτη!


Μπορεί να μην το έχετε σκεφτεί ποτέ αλλά υπάρχουν μερικά αντικείμενα που δεν πρέπει να πετάτε ποτέ μέσα στον νιπτήρα ή τον νεροχύτη σας.

Δείτε παρακάτω ποια είναι αυτά.

Στο μπάνιο…

Είναι πολύ σημαντικό να διατηρείτε τον νιπτήρα σας καθαρό.

Μάσκες προσώπου

Όσο περίεργο κι αν σας φαίνεται όλες οι μάσκες που είναι από πηλο δεν πρέπει να πέφτουν στον νεροχύτη. Καλό είναι, λοιπόν, όταν πρόκειται να ξεπλύνετε την μάσκα σας να απλώσετε στον νιπτήρα μια παλιά πετσέτα για να πέσει εκεί κάθε υπόλλειμα από την μάσκα.

Σαπούνια

Όσο πιο πολυτελές είναι το σαπούνι σας τόσο πιο κακό θα κάνει στον νιπτήρα σας. Παγιδεύονται κάτω ακριβώς από το σιφόνι του νιπτήρα και δημιουργούν μια “γλίτσα” η οποία δεν φεύγει εύκολα.

 

Τρίχες

Σίγουρα αυτό το γνωρίζετε αλλά καλό είναι να μην το ξεχνάτε. Τα μαλλιά σας θα βουλώσουν απλά εσωτερικά τον νιπτήρα σας και θα δημιουργήσουν πρόβλημα σε αυτόν σε βάθος χρόνου.

Στην κουζίνα…

Μην πετάτε φαγητά και κόκκους καφέ στον νεροχύτη σας.

Κόκκοι καφέ

Ρίχνοντας καφέ στον νεροχύτη είναι σαν να ρίχνετε άμμο. Είναι σίγουρο ότι ο νεροχύτης σας θα γεμίσει με νερό και θα σας πάρει πάρα πολύ χρόνο να τον αδειάσετε.

Καυτό νερό

Προσέχετε πολύ όταν στραγγίζετε τα ζυμαρικά σας. Το καυτό νερό δεν πρέπει να πέφτει μέσα στον νεροχύτη σας. Σε κάποιες περιπτώσεις οι σωληνώσεις κάτω από τον νεροχύτη είναι πλαστικές και έτσι αν πέσει καυτό νερό πάνω τους θα λιώσουν. Ανοίγετε τη βρύση στο κρύο και αφήστε το νερό να τρέχει όσο ρίχνετε το ζεστό νερό στον νεροχύτη σας.

 

Λίπη

Σκεφτείτε ότι ο σωλήνας του νεροχύτη σας μοιάζει με ανθρώπινη αρτηρία. Οτιδήποτε λιπαρό πέσει σε αυτόν θα βουλώσει σιγά σιγά τις σωληνώσεις. Έτσι καλό είναι να μην ρίχνετε λάδι σε αυτές. Βάζετε το λάδι που χρησιμοποιείτε σε ένα πλαστικό μπουκάλι και πετάτε το μπουκάλι στα σκουπίδια.

Φαγητό

Το φαγητό δεν πρέπει ποτέ να πετιέται στον νεροχύτη. Πετάτε φαγητό στον νεροχύτη μόνο αν έχετε σκουδιφάγο. Σε διαφορετική περίπτωση μην το κάνετε ποτέ.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ