Mobile Internet ή WiFi; Μια μεγάλη έρευνα δείχνει τι είναι πιο γρήγορο!


Μια έρευνα για το mobile Internet και το WiFi μας λύνει όλες τις απορίες. Σε ποια κατηγορία βρίσκεται η Ελλάδα; Είναι γενικά αποδεκτό πως η πρόσβαση στο Internet που προέρχεται από ένα hot-spot WiFi θα είναι ταχύτερο από το mobile internet. Είναι, όμως, έτσι στην πραγματικότητα;
Μια έρευνα για το mobile Internet και το WiFi αποκαλύπτει πιο είναι το ταχύτερο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε από την Open Signal, η οποία μελέτησε 80 χώρες και απέδειξε πως το mobile Internet είναι πιο γρήγορο από το WiFi σε 33 χώρες (το 41% δηλαδή των χωρών που συμμετείχαν στην έρευνα). Και η Ελλάδα βρίσκεται ανάμεσα σε αυτές!

Τι σημαίνει αυτό; Σημαίνει πως οι χρήστες smartphones έχουν πιο υψηλές ταχύτητες download χρησιμοποιώντας το mobile δίκτυο και όχι συνδέσεις στο WiFi. Η Ελλάδα, όπως βλέπουμε στα γραφήματα, δεν έχει απλώς γρήγορο mobile Internet αλλά βρίσκεται στην 5 θέση.

Παράλληλα, στον κατάλογο βρίσκεται η Αυστραλία, το Λίβανο, το Κατάρ και το Ομάν. Το report αναφέρει πως οι πιο υψηλές ταχύτητες κινητής τηλεφωνίας οφείλονται σε διάφορους λόγους. Σε μέρη όπου το mobile internet είναι γρήγορο και εύκολο, όπως η Σιγκαπούρη, οι ΗΠΑ, το Χονγκ Κονγκ, το WiFi εξακολουθεί να κατευθύνει το δίκτυο στα κινητά.

Πριν από χρόνια η υπόθεση ότι το WiFi ήταν ταχύτερο και προσέφερε μια καλύτερη εμπειρία, ήταν δικαιολογημένη από τον χρήστη. Τα περισσότερα data plans χρεώνονταν περισσότερο, αν οι χρήστες ξεπερνούσαν το μηνιαίο όριο τους και τα δίκτυα 2G και 3G ήταν σημαντικά πιο αργά από τα LTE networks που έχουμε σήμερα.

Καθώς οι συζητήσεις για την ανάπτυξη 5G έχουν ξεκινήσει με εντατικούς ρυθμούς, ίσως έχει έρθει ο καιρός οι κατασκευαστές συσκευών να επανεξετάσουν αυτήν την υπόθεση. Τα νέα δίκτυα 5G θα είναι ακόμη πιο γρήγορα από το LTE.

Πλέον, το WiFi δεν έχει εγγυημένο πλεονέκτημα έναντι του mobile Internet στην ταχύτητα!

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ