Οδοντικό τατουάζ: Μια αμφιλεγόμενη πρακτική που κερδίζει έδαφος και στην Ελλάδα


Τα τατουάζ έχουν καταφέρει να κατακτήσουν όλο τον κόσμο. Στις μέρες μας δεν είναι μόνο οι μεταξύ των 20 με 40 ετών που κάνουν τατουάζ, αλλά και μεγαλύτερης ηλικίας άνθρωποι έχοντας το απωθημένο. Το σώμα ήταν το μόνο μέρος που μέχρι πριν λίγα χρόνια γινόταν ένα δύο ή και περισσότερα τατουάζ. Η τελευταία τάση της μόδας τα τελευταία χρόνια όσον αφορά τα τατουάζ, είναι τα δόντια. Μην εκπλήσσεστε γιατί αυτή η νέα σχετικά τάση έχει έρθει από την Ινδία και κερδίζει όλο και περισσότερους υποστηρικτές με τα χρόνια. Μαζί με το τατουάζ δοντιών, έχουν έρθει και τα κοσμήματα για τα δόντια που είναι επίσης πού δημοφιλή εφόσον είναι ικανά να κάνουν ένα χαμόγελο ακόμα πιο όμορφο. Στην Ινδία σχεδόν όλοι οι οδοντίατροι έχουν πάρει μαθήματα τατουάζ για τα δόντια και έχουν καταφέρει να φτιάχνουν περίτεχνα σχέδια σε ένα τόσο δα μικρό οστό.

Ποια η διαδικασία για ένα οδοντικό τατουάζ;

Τόσο το οδοντικό τατουάζ όσο και τα κοσμήματα για να γίνουν έχουν μια πολύ απλή διαδικασία. Τοποθετείται ένα καπάκι στο δόντι και δεν απαιτείται τρύπημα. Μπορεί να διαρκέσει περίπου τέσσερα έως πέντε χρόνια, ανάλογα με τη συντήρηση που θα κάνει ο ενδιαφερόμενος. Ένα άλλο πλεονέκτημα που έχουν τα οδοντικά τατουάζ σε αντίθεση με τα τατουάζ σώματος είναι ότι αφαιρούνται χωρίς ιδιαίτερη ταλαιπωρία. Όσον αφορά την ασφάλεια της συγκεκριμένης διαδικασίας, είναι γνωστό ότι χρησιμοποιείται ένας παράγοντας, που χρησιμοποιείται για το λιμάρισμα των δοντιών και για τη στερέωση ενός σφραγίσματος στα δόντια. Είναι ουσιαστικά μια ασφαλής επιφανειακή χημική ουσία που δεν έχει κανένα απολύτως κίνδυνο.

Τα προτιμώμενα δόντια για τατουάζ και κοσμήματα είναι οι πλευρικοί άνω κοπτήρες, οι κυνόδοντες, οι γομφίοι και οι προγόμφιοι και τα πιο δημοφιλή σχέδια που έχουν γίνει είναι τα λουλουδάτα σχέδια και οι χαρακτήρες κινουμένων σχεδίων η κάποιο ζωδιακό σύμβολο. Αν και οι οδοντίατροι και οι κοσμητολόγοι ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες στα τατουάζ και τα κοσμήματα, τονίζουν σε όσους τα έχουν κάνει την ανάγκη διατήρησης της πρέπουσας οδοντικής υγιεινής για την αποφυγή της τερηδόνας. Έχετε στο νου σας ότι ένα τατουάζ δοντιού δεν είναι στην πραγματικότητα ένα τατουάζ στο δόντι σας. Μάλλον πρόκειται για ένα έργο τέχνης που αποτελεί μέρος μιας οδοντικής στεφάνης.

Αυτό το έργο τέχνης βάφεται με μια οδοντική βαφή και απαιτείται ενός είδους «ψήσιμο» για να στεγνώσει απόλυτα. Συνήθως ο καλλιτέχνης ή ο οδοντίατρος που θα σας το κάνει θα σας κάνει τοπική νάρκωση για να αποφύγετε τυχόν δυσφορία. Το οδοντικό τατουάζ αποτελεί σίγουρα ένα από τα τελευταία trend και έχει πολλούς υποστηρικτές ακόμα και στην Ελλάδα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ