ΗΠΑ CDC: Η προηγούμενη μόλυνση από την COVID-19 δεν προστατεύει τόσο καλά από την επαναμόλυνση όσο το εμβόλιο


ΗΠΑ CDC: Οι ερευνητές των CDC εξέτασαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 7 χιλιάδες νοσηλευόμενους ενήλικες Οι ασθενείς που νοσηλεύονταν με συμπτώματα παρόμοια με την COVID-19 είχαν πέντε φορές περισσότερες πιθανότητες να βγουν θετικοί στον Sars-Cov-2, εάν δεν ήταν εμβολιασμένοι και είχαν προηγούμενο ιστορικό COVID-19, σε σύγκριση με εκείνους που έλαβαν το εμβόλιο Moderna ή Pfizer και δεν είχαν ιστορικό μόλυνσης από κορωνοϊό, σύμφωνα με έκθεση την περασμένη εβδομάδα από τα CDC.

Οι ερευνητές των CDC εξέτασαν δεδομένα που συλλέχθηκαν από περισσότερους από 7.000 νοσηλευόμενους ενήλικες, ηλικίας 18 ετών και άνω, που είχαν συμπτώματα που σχετίζονται με την COVID-19, σε 187 νοσοκομεία σε εννέα πολιτείες. Οι ερευνητές συνέκριναν την πρώιμη προστασία έναντι της COVID-19 που αναπτύχθηκε από προηγούμενη λοίμωξη SARS-CoV-2 με εκείνη που αναπτύχθηκε από τη λήψη εμβολίων με mRNA COVID-19.

Ο Οργανισμός υγείας χρησιμοποίησε το VISION Network που συνέλεξε τα δεδομένα κατά την περίοδο Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2021. Στη συνέχεια, τα CDC ανέλυσαν δεδομένα για να συγκρίνουν τις πιθανότητες θετικού τεστ για SARS-CoV-2 μεταξύ της μη εμβολιασμένης ομάδας που είχε προηγούμενες λοιμώξεις COVID τουλάχιστον 90- 179 ημέρες πριν από τη νοσηλεία με όσους εμβολιάστηκαν πλήρως 90-179 ημέρες πριν από την πρόσφατη νοσηλεία και δεν είχαν ιστορικό της ασθένειας.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι από τους μη εμβολιασμένους ενήλικες που είχαν κορωνοϊό τουλάχιστον 3 μήνες πριν από τη νέα εισαγωγή στο νοσοκομείο, το 8,7 τοις εκατό βρέθηκε πάλι θετικό στον κορωνοϊό.

Εν τω μεταξύ, ένα μικρότερο ποσοστό όσων εμβολιάστηκαν πλήρως με το εμβόλιο mRNA (Pfizer ή Moderna) και δεν είχε προηγούμενη μόλυνση, το 5,1 τοις εκατό βρέθηκε θετικό στην COVID-19, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έκθεση Νοσηρότητας και Θνησιμότητας στον ιστότοπο των CDC.

Η έκθεση ανέφερε ότι «η προκαλούμενη από το εμβόλιο ανοσία ήταν πιο προστατευτική από την προκαλούμενη από λοίμωξη ανοσία έναντι της εργαστηριακής επιβεβαιωμένης COVID-19».

Η μελέτη σημείωσε επίσης ότι οι δευτερογενείς αναλύσεις που δεν προσαρμόστηκαν για τον χρόνο σχετικά με προηγούμενη μόλυνση ή εμβολιασμό, καθώς και πριν και κατά τη διάρκεια της επικράτησης της παραλλαγής δέλτα παρήγαγαν παρόμοια αποτελέσματα.

Τα ευρήματα συμπίπτουν με προηγούμενες μελέτες ότι η ανοσία του εμβολίου είναι ισχυρότερη από την ανοσία που προκαλείται από λοίμωξη σχετικά με την εμφάνιση επαναμόλυνσης από την COVID.

Η πιο επιθετική κίνηση του Προέδρου Τζο Μπάιντεν για την καταπολέμηση της πανδημίας της COVID-19 είναι σχεδόν έτοιμη να δει το φως της δημοσιότητας.

Η κυβέρνηση είναι κοντά στη δημοσίευση των λεπτομερειών ενός νέου κανόνα εμβολιασμού ή δοκιμών που καλύπτει περισσότερους από 80 εκατομμύρια Αμερικανούς σε εταιρείες με 100 ή περισσότερους εργαζόμενους. «Αυτά τα ευρήματα συνάδουν με στοιχεία ότι οι τίτλοι εξουδετέρωσης αντισωμάτων μετά τη λήψη 2 δόσεων εμβολίου mRNA COVID-19 είναι υψηλοί», δήλωσαν οι συγγραφείς στην έκθεση των CDC.

Τα ευρήματα διαφέρουν από μια αναδρομική μελέτη που δεν έχει αξιολογηθεί από ομοτίμους στο Ισραήλ, η οποία δεν βρήκε υψηλότερη προστασία σε εμβολιασμένους ενήλικες σε σύγκριση με εκείνους με προηγούμενες λοιμώξεις από την COVID κατά την επικράτηση της παραλλαγής Delta.

Οι συγγραφείς των CDC σημείωσαν ότι η ισραηλινή μελέτη αξιολόγησε κάθε θετικό τεστ SARS-CoV-2, όπου η συγκεκριμένη μελέτη εξέτασε εργαστηριακά επιβεβαιωμένες μοριακές δοκιμές COVID-19. Οι συγγραφείς είπαν επίσης ότι η ισραηλινή έκθεση εξέτασε μόνο τους εμβολιασμούς που είχαν γίνει 6 μήνες πριν, επομένως τα οφέλη του πρόσφατου εμβολιασμού δεν ελήφθησαν υπόψη. «Αυτή η έκθεση επικεντρώθηκε στην έγκαιρη προστασία από την επαγόμενη από λοιμώξεις και την προκαλούμενη από εμβόλια ανοσία, αν και είναι πιθανό οι εκτιμήσεις να επηρεαστούν από τον χρόνο».

Η έκθεση εξέτασε τη σημασία των συνεχιζόμενων μελετών για την κατανόηση της ανοσίας που προκαλείται από τα εμβόλια και της μόλυνσης έναντι της COVID 19. Οι συντάκτες της έκθεσης των CDC κατέληξαν: «Όλα τα επιλέξιμα άτομα θα πρέπει να εμβολιαστούν κατά της COVID-19 το συντομότερο δυνατό, συμπεριλαμβανομένων των μη εμβολιασμένων ατόμων που είχαν προηγουμένως μολυνθεί με SARS-CoV-2».

Ο Δρ Aaron Glatt, εκπρόσωπος της Αμερικανικής Εταιρείας Λοιμωδών Νοσημάτων, δεν συσχετίστηκε με τη μελέτη, αλλά είπε στο Fox News ότι παραμένουν πολλά που δεν γνωρίζουμε για την COVID-19. Ο επιδημιολόγος είπε επίσης στο Fox News: “Το σύνολο των αποδεικτικών στοιχείων αυξάνεται, συμπεριλαμβανομένου αυτού του εγγράφου, για να υποστηρίξει την ιδέα ότι ο εμβολιασμός παρέχει καλύτερη συνολική ανοσία από τη φυσική ανοσία της λοίμωξης COVID. Ανυπομονούμε για πρόσθετα στοιχεία που μπορούν να μας παρέχουν ακόμη πιο συγκεκριμένες συστάσεις , για να ξέρετε πότε είναι η βέλτιστη στιγμή για τον εμβολιασμό μετά τη μόλυνση από την COVID.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ