Ρεκόρ πώλησης για ένα Renault Clio V6


Το κεντρομήχανο Clio είναι ένα από τα πιο καυτά «μικρά» που έχουν κατασκευαστεί ποτέ. Επόμενο είναι να αλλάζει χέρια σε ανάλογα «καυτές» τιμές πώλησης.

Του Γιάννη Σκουφή

Μπορεί να κοντεύει να συμπληρώσει δύο δεκαετίες κυκλοφορίας αλλά αυτό το Clio V6 έχει διατηρηθεί σε εξαιρετική κατάσταση και για αυτό σε πρόσφατη δημοπρασία που έγινε στο Ηνωμένο Βασίλειο κατάφερε να πωληθεί για πάνω από 86.000 ευρώ. Μία πολύ καλή τιμή αν σκεφτεί κανείς πως με ίδια ή και λιγότερα χρήματα κοστίζει ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο.

Το Clio V6 ξεκίνησε να γράφει ιστορία στο πάνθεον της αυτοκίνησης από το 2001 όταν εξελίχθηκε από την Tom Walkinshaw Racing το Phase 1 μοντέλο. Ως βάση χρησιμοποιήθηκε το Clio της δεύτερης γενιάς και μετά από μια βαριά μετατροπή χώρεσε πίσω από τα εμπρός καθίσματα ένας V6 με την ισχύ να περνά στους πίσω τροχούς.

Ήταν ένα πραγματικό θηρίο, όπως και το εικονιζόμενο Clio V6 Phase 2 που έχει τον αρχικό ατμοσφαιρικό V6 των 3.000 κυβικών που για τη περίσταση έχει ελαφρώς αυξημένη απόδοση 252 ίππων (από 230) και ροπή 300 Nm. Από το Phase 2 κατασκευάστηκαν συνολικά 1.309 αυτοκίνητα (η παραγωγή του Phase έφτασε τις 1.513 μονάδες) και μόνο τα 18 ήταν δεξιοτίμονα για την Βρετανία.

Ο πολύ μικρός αριθμός παραγωγής σε συνδυασμό με την εξαιρετική κατάσταση του αυτοκινήτου που έχει διανύσει μόλις 1.577 χιλιόμετρα ανέβασαν την τιμή στα ύψη. Σε άριστη κατάσταση βρίσκεται και η καμπίνα που με το μαύρο δέρμα, τα σπορ καθίσματα, το απλό ταμπλό με τα αναλογικά όργανα και το ηχοσύστημα, μας θυμίζει παλιές καλές εποχές που στην εποχή των EVs μοιάζει ακόμη πιο μακρινή.

Για την ιστορία σημειώστε πως το Clio V6 Phase 2 χρειάζεται μόλις 5,8 δεύτερα για τα πρώτα 100 χλμ./ ώρα με την τελική να αγγίζει τα 245 χλμ./ ώρα. Επιδόσεις που είχαν χαρίσει στο Clio V6 τον τίτλο του ταχύτερου «μικρού» για αρκετά χρόνια και άτυπα τον τίτλο ενός hot-hatch που συναρπάζει ακόμη και σήμερα…

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ