Τρομακτική πρόβλεψη Τζανάκη: Ακόμα και 1 εκατ. μολύνσεις για μη εμβολιασμένους το επόμενο 3μηνο


«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο μη εμβολιασμένοι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής Νίκος Τζανάκης

Με μελανά χρώματα περιέγραψε την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρα ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Νίκος Τζανάκης, ο οποίος προειδοποίησε ακόμα και για ένα εκατομμύριο μολυσμένους μη εμβολιασμένους πολίτες το επόμενο τρίμηνο.

«Είναι προδιαγεγραμμένο ότι το επόμενο τρίμηνο θα μολυνθούν ένα εκατομμύριο μη εμβολιασμένοι», υπογράμμισε ο καθηγητής μιλώντας στην ΕΡΤ, ενώ εκτίμησε ότι από τον αριθμό αυτό το 5% με 7% θα καταλήξει στα νοσοκομεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάσει των τελευταίων στοιχείων του ΕΟΔΥ, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων στην Ελλάδα από την έναρξη της πανδημίας ανέρχεται σε 760.592.

«Φαίνεται από τη δυναμική που έχει αποκτήσει και πάλι η πανδημία ότι πάμε προς μεγάλα νούμερα και σε κρούσματα και σε διασωληνωμένους. Δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι θα μειωθεί η τάση στους νεκρούς τους επόμενους δυο με τρεις μήνες», ανέφερε από την πλευρά του ο κ. Μανωλόπουλος, μιλώντας το πρωί της Πέμπτης (4/11) στον ΣΚΑΪ.

Σύμφωνα με τον ίδιο η τρίτη δόση θα βοηθήσει τους εμβολιασμένους να αποφύγουν κρούσματα και αυτό το 10% να μην εξελιχθεί σε ΜΕΘ και σε θανάτους. «Πρέπει να γίνει η τρίτη δόση. Βασικό πρόβλημα παραμένουν όμως οι μη εμβολιασμένοι», σημείωσε ο καθηγητής Φαρμακολογίας.

«Η λύση δεν είναι το lockdown» ανέφερε από την πλευρά της η καθηγήτρια Παθολογίας Ελένη Γιαμαρέλλου. «Το θέμα είναι πώς διαχειριστούμε τα άτομα που δεν πιστεύουν στον εμβολιασμό. Πρέπει να τους χειριστούμε ήρεμα χωρίς διάθεση τσακωμού»

Αναφορικά με τις Εκκλησίες, η κυρία Γιαμερέλλου επισήμανε ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο αν μπήκες στην εκκλησία και έχεις κάνει αντιγονικό τεστ.

«Ψάλτες, ιερείς, επίτροποι πρέπει να κάνουν δυο φορές τη βδομάδα το αντιγονικό. Είναι υποχρεωμένοι εδώ και ένα χρόνο και το κόστος καλύπτει η εκκλησία. Όταν ο ιερέας έχει βάλει σωστά τις αποστάσεις και αερίζεται ο χώρος δεν κινδυνεύεις»

«Τα επιστημονικά δεδομένα είναι ξεκάθαρα: Όπου υπάρχει κόσμος που δεν ελέγχεται και υπάρχει πιθανότητα να υπάρχουν μη εμβολιασμένοι είναι χώρος μετάδοσης του ιού», τόνισε ο κ. Μανωλόπουλος. Και πρόσθεσε: «Να μην μετατρέψουμε τις εικόνες σε φορείς μετάδοσης του ιού».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ