Κώστας Τσιάρας: Σύσταση νομοπαρασκευαστικής επιτροπής για την ενδοοικογενειακή βία


O Κώστας Τσιάρας ανακοίνωσε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα αναθεωρήσει το σύνολο των διατάξεων για την ενδοοικογενειακή βία

Εκτενή αναφορά στην έξαρση του φαινομένου των γυναικοκτονιών έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης Κωστας Τσιάρας στη Βουλή, κατά τη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή, του νομοσχεδίου με τις αλλαγές στον Ποινικό Κώδικα και τον Κώδικα Ποινικής Δικονομίας.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του ο κ. Τσιάρας ανακοίνωσε τη δημιουργία νομοπαρασκευαστικής επιτροπής που θα αναθεωρήσει το σύνολο των διατάξεων για την ενδοοικογενειακή βία.

Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και η βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Ναντια Γιαννακοπούλου, λέγοντας πως οι γυναικοκτονίες «παίρνουν διαστάσεις πανδημίας. Η τιμωρία πρέπει να είναι ανάλογη με το έγκλημα και να εμπεδωθεί ,η αυστηροποίηση της ανθρωποκτονίας και στους όρους αποφυλάκισης που πιθανόν να λειτουργήσουν αποτρεπτικά».

Ειδική αναφορά και στη διασπορά fake news έκανε ο υπουργός Δικαιοσύνης, περιγράφοντας περιπτώσεις ανθρώπων που έχασαν τη ζωή τους κατά την έξαρση της πανδημίας του κορονοϊού, επειδή πίστεψαν σε ψεύτικες πληροφορίες για τον εμβολιασμό ή τη διασωλήνωση.

«Δεν γίνεται να χάνονται συνάνθρωποί μας χωρίς να υπάρξει ευθύνη για την απώλεια της ζωής τους. Δεν γίνεται να χάνονται συνάνθρωποι μας επειδή κάποιοι διαδίδουν για τον εμβολιασμό ή τη διασωλήνωση. Η ψεύτικη πληροφόρηση που έχει τραγικό αποτέλεσμα είναι παραβίαση ανθρώπινου δικαιώματος» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κώστας Τσιάρας.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ