Παπαευαγγέλου: Παιδιά το 25% των κρουσμάτων – Το 30% αφορά τις ηλικίες 35-55


Η καθηγήτρια Παιδιατρικής αναφέρθηκε στην πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στη χώρας και τα αρνητικά ρεκόρ που καταγράφονται καθημερινά το τελευταίο διάστημα

H καθηγήτρια Παιδιατρικής, Βάνα Παπαευαγγέλου, μιλώντας για την πορεία της πανδημίας στη χώρα μας έκανε γνωστό ότι η μεταδοτικότητα στα σχολεία και τα παιδιά δεν δείχνει να αυξάνεται το τελευταίο διάστημα.

Σύμφωνα με την ίδια το ποσοστό των κρουσμάτων σε παιδιά δεν ξεπερνάει το 25% ενώ το 30% των κρουσμάτων αφορά την ηλικιακή ομάδα 35-55. «Η τήρηση των μέτρων και το συχνό testing στην εκπαίδευση φαίνεται ότι έχουν αποτέλεσμα», ανέφερε η Καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, Βάνα Παπαευαγγέλου, κατά την τακτική ενημέρωση στο υπουργείο Υγείας, την Πέμπτη (4/11/2021).

Γκάγκα: Έκκληση για εμβολιασμό των εγκύων

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας έκανε λόγο για μεγάλη διασπορά της νόσου, ενώ τόνισε πως η πλειοψηφία των θανάτων είναι ηλικιωμένοι. «Οι περισσότεροι θάνατοι είναι ανθρώπων μεγάλης ηλικίας», σημείωσε η κυρία Γκάγκα, προσθέτοντας πως «έχουμε διασωληνωμένες εγκύους. Είναι πολύ σημαντικό να εμβολιαστούν για την ασφάλεια τους», διεμήνυσε.

Περισσότερα σε λίγο…


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ