ΥΠΕΣ: Παράταση ισχύος των Υπηρεσιακών και Διοικητικών Συμβουλίων


Παρατείνεται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 η ισχύς των Yπηρεσιακών και Διοικητικών συμβουλίων καθώς και του χρόνου διεξαγωγής των εκλογών για μια σειρά από νομικά πρόσωπα, με τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης σε νομοσχέδιο του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών.

Η νέα αυτή παράταση λόγω της πανδημίας αφορά στη θητεία των αιρετών μελών των υπηρεσιακών συμβουλίων, των διοικητικών συμβουλίων και των λοιπών καταστατικών οργάνων των πολιτιστικών, αθλητικών, φιλανθρωπικών και άλλων σωματείων και συλλόγων, καθώς και των Διοικητικών και Πειθαρχικών Συμβουλίων, των Εξελεγκτικών Επιτροπών και των εκπροσώπων των τοπικών Οδοντιατρικών Συλλόγων της χώρας στην Ελληνική Οδοντιατρική Ομοσπονδία.

Η παράταση ισχύει και για την ηλεκτρονική εξ αποστάσεως διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των διοικητικών οργάνων των συνδικαλιστικών οργανώσεων εργαζομένων, συνταξιούχων και εργοδοτών. Επιπλέον, η τροπολογία αφορά και τη σύγκληση της Γενικής συνέλευσης των αστικών συνεταιρισμών καθώς και τη θητεία των διοικητικών και εποπτικών συμβουλίων αστικών συνεταιρισμών.

Ο κ. Βορίδης ξεκαθάρισε ότι αυτή είναι και η τελευταία παράταση που πρόκειται να δοθεί.

Παράλληλα, η θητεία των αιρετών εκπροσώπων των υπαλλήλων στα υπηρεσιακά και πειθαρχικά συμβούλια του Κώδικα Κατάστασης Δημόσιων Πολιτικών Διοικητικών Υπαλλήλων και Υπαλλήλων Ν.Π.Δ.Δ. και του Κώδικα Δημοτικών και Κοινοτικών Υπαλλήλων που έχουν εκλεγεί ή εκλέγονται μετά από την 31η.12.2020 λήγει την 31η.12.2022, ανεξαρτήτως της ημερομηνίας εκλογής τους.

Τέλος, παρατείνονται έως τις 31 Δεκεμβρίου 2021 οι ρυθμίσεις για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων σε κοινόχρηστους χώρους από καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και παραμένει σε ισχύ η πρόβλεψη της χρήσης νέων τεχνολογιών για τη σύγκληση και τη διεξαγωγή συνεδριάσεων και αρχαιρεσιών των συλλογικών οργάνων και νομικών προσώπων.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ