ΗΠΑ CDC: Συνιστά ένα ετήσιο εμβόλιο κατά της γρίπης

ΗΠΑ CDC: Επιβεβαιώθηκε το πρώτο ξέσπασμα γρίπης του Ρόουντ Άιλαντ το 2021 Η ανακάλυψη θα μπορούσε να σκοτώσει όλα τα στελέχη της γρίπης, αλλά παραμένουν ερωτηματικά Μια ομάδα 28 φοιτητών βρέθηκε θετική στη γρίπη Α από τις 24 Οκτωβρίου στο Πανεπιστήμιο του Ρόουντ Άιλαντ (Νότιο Κίνγκσταουν), το πρώτο γνωστό ξέσπασμα γρίπης στην πολιτεία φέτος, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της πολιτείας.

Το κρατικό εργαστήριο σημείωσε ότι οι διαδικασίες ελέγχου των λοιμώξεων έχουν αναθεωρηθεί με το πανεπιστήμιο, αλλά δεν υπάρχουν γνωστές κοινές τάσεις που να συνδέουν αυτούς τους φοιτητές με τους ίδιους κοιτώνες ή τάξεις.

Δεδομένης της συνεχιζόμενης πανδημίας του κορωνοϊού, οι αξιωματούχοι τονίζουν ότι η λήψη εμβολίου κατά της γρίπης είναι ακόμη πιο σημαντική φέτος.

Μια επιλογή δειγμάτων μαθητών που δοκιμάστηκαν ως υποτύπος γρίπης A:H3 με δείγματα που προωθήθηκαν στο CDC για περαιτέρω ανάλυση. Μόνο το 0,1% των δειγμάτων βρέθηκαν θετικά για γρίπη σε κλινικά εργαστήρια των ΗΠΑ αυτήν την εβδομάδα, το 38,5% από αυτά ήταν γρίπη Α ενώ το 61,5% ήταν γρίπη Β, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) από τις 3 Οκτωβρίου 2021.

Εν μέσω όλης της εστίασης στους εμβολιασμούς κατά της COVID-19, οι ειδικοί στον τομέα της υγείας των ΗΠΑ έχουν μια άλλη έκκληση: Μην παραλείπετε το εμβόλιο κατά της γρίπης. Με τα σχολεία και τις επιχειρήσεις των ΗΠΑ να ανοίγουν ξανά, τα διεθνή ταξίδια να ξαναρχίζουν και να καλύπτονται πολύ λιγότερο αυτό το φθινόπωρο, η γρίπη είναι πιθανό να επιστρέψει.

Οι ΗΠΑ προετοιμάζονται σε περίπτωση κακής περιόδου γρίπης πέρα ​​από τη συνεχιζόμενη κρίση COVID-19, με έκκληση την Πέμπτη να εμβολιαστούν οι Αμερικανοί και κατά των δύο. (Εθνικό Ίδρυμα Λοιμωδών Νοσημάτων μέσω AP)

Το Δίκτυο Παρακολούθησης Ασθενειών τύπου Γρίπης Εξωτερικών Ιατρείων (ILINet), το οποίο παρακολουθεί τις επισκέψεις εξωτερικών ασθενών για ασθένειες τύπου γρίπης (ILI), σημείωσε ότι στις 23 Οκτωβρίου, το 1,8% όλων των επισκέψεων εξωτερικών ασθενών σε πάροχο υγειονομικής περίθαλψης οφειλόταν σε γρίπη όπως η ασθένεια, η οποία είναι κάτω από την εθνική βασική τιμή του 2,5%, “επομένως, οποιαδήποτε αύξηση στη δραστηριότητα του ILI είναι πιθανό να οφείλεται στην αυξημένη κυκλοφορία άλλων αναπνευστικών ιών.”

Το CDC συνιστά ένα ετήσιο εμβόλιο γρίπης (για όσους πληρούν τις προϋποθέσεις έξι μηνών και άνω) ως τον καλύτερο τρόπο προστασίας από τη γρίπη και τις επιπλοκές της.

ΠΗΓΗ

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Please enter your comment!
Please enter your name here