Αντιμέτωπος με προβλήματα και ο κινεζικός κολοσσός ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group


Μετά την αναταραχή που προκάλεσε η Evergrande, μια νέα εταιρεία ακινήτων της Κίνας έχει προκαλέσει την ανησυχία των διεθνών αγορών. Πρόκειται για την εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων Kaisa Group, η οποία αντιμετωπίζει πρωτοφανή πίεση ρευστότητας.

Όπως και στην περίπτωση της Evergrande, η Kaisa Group είναι αντιμέτωπη με πιέσεις, λόγω των δυσκολιών στην αγορά ακινήτων και των υποβαθμίσεων στην αξιολόγησή της.

Η Kaisa και η μονάδα της Kaisa Prosperity ανέφεραν σήμερα Παρασκευή ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών τους αναστέλλεται εν αναμονή της δημοσιοποίησης «εσωτερικών πληροφοριών». Οι εταιρείες δεν έδωσαν λεπτομέρειες.

Χθες έγινε γνωστό πως η Kaisa Prosperity ς δεν κατάφερε να εκπληρώσει υποχρέωση πληρωμής ενός προϊόντος διαχείρισης περιουσίας.

Οι μετοχές της εισηγμένης στο Χονγκ Κονγκ Kaisa, που κατατάσσεται ως η 25η μεγαλύτερη εταιρεία ανάπτυξης ακινήτων στη χώρα με βάση τις πωλήσεις κατοικιών και η οποία έχει χρηματιστηριακή αξία περίπου 1 δισ. δολαρίων, υποχώρησαν περισσότερο από 15% την Πέμπτη σε ιστορικό χαμηλό.

Η Kaisa αναζητούσε αγοραστές για τη μονάδα διαχείρισης ακινήτων Kaisa Prosperity και δύο οικιστικές τοποθεσίες στο Χονγκ Κονγκ.

Τα προβλήματα της Kaisa έρχονται εν μέσω ανησυχιών για διεύρυνση της κρίσης ρευστότητας στον κινεζικό τομέα ακινήτων, μετά από μια σειρά αθέτησης πληρωμών ομολόγων.

Η Kaisa έχει περίπου 3,2 δισ. δολαριακά ομόλογα που λήγουν τους επόμενους 12 μήνες, με την επόμενη λήξη ύψους 400 εκατ. δολαρίων στις 7 Δεκεμβρίου. Έχει πληρωμές κουπονιών άνω των 59 εκατ. δολαρίων στις 11 και 12 Νοεμβρίου.


Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ