Λάρισα: Μήνυση κατά της εκπαιδευτικού και του δικηγόρου της καταθέτει ο προϊστάμενος της


Λάρισα: Ο δικηγόρος του προϊσταμένου της περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Θεσσαλίας ανακοίνωσε τις επόμενες κινήσεις του πελάτου σε βάρος της εκπαιδευτικού και του δικηγόρου της

Στην υποβολή μήνυσης και αγωγής σε βάρος της 44χρονης εκπαιδευτικού που τον κατήγγειλε αλλά και του δικηγόρου της προχωρά ο Προισταμενης της περιφερειακής διευθύνσεως εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του δικηγόρου του Αλέξη Κούγια, ο εντολέας του νιώθει «ακραία συκοφαντημένος» και αρνείται πλήρως τις κατηγορίες. «Με πρωτοβουλία δικηγόρου της Λαρίσης, δημοσιοποιήθηκε παρανόμως το περιεχόμενο μηνύσεως 44χρονης εκπαιδευτικού, η οποία με πρωτοφανή για το αδίκημα καθυστέρηση πολλών ημερών τον κατήγγειλε ότι δήθεν κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού νυκτερινού περιπάτου μιας παντρεμένης συζύγου με τον προϊστάμενό της σε ερημική περιοχή, ο κύριος τον οποίον καταγγέλλει την βίασε και έκτοτε αυτή απέχει των υπηρεσιακών καθηκόντων της, γιατί τελεί, όπως ισχυρίζεται, υπό ψυχολογική υποστήριξη» αναφέρει ο κ. Κούγιας.

Όπως εξηγεί, ο προϊστάμενος της καθηγήτριας «όχι μόνο αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά αντί εγγράφων εξηγήσεων έδωσε εντολή στον κ. Κούγια και τους συνεργάτες του γραφείου μας να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος τόσο εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά και εις βάρος οιουδήποτε τον συκοφάντησε, δημοσιοποιώντας εντελώς παράνομα το περιεχόμενο της ψευδούς και συκοφαντικής μηνύσεως».

Τέλος, ο Αλέξης Κούγιας προαναγγέλει και την υποβολή μήνυσης, αγωγής και πειθαρχικής αναφοράς σε βάρος του δικηγόρου της καταγγέλουσας, «ο οποίος (…) δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της μηνύσεως, διότι επίσης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κ. προϊσταμένου της καταγγελλούσης, αλλά προέβη και σε προσωπικές δηλώσεις κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων».

Η ανακοίνωση του Αλέξη Κούγια για την υπόθεση της Λάρισας

Στον επικεφαλής του δικηγορικού μας γραφείου κο Αλέξιο Κούγια ανέθεσε την υπεράσπισή του ο ακραία συκοφαντούμενος τις τελευταίες ώρες προϊστάμενος της περιφερειακής διευθύνσεως εκπαιδεύσεως Θεσσαλίας, εις βάρος του οποίου, με πρωτοβουλία δικηγόρου της Λαρίσης, δημοσιοποιήθηκε παρανόμως το περιεχόμενο μηνύσεως 44χρονης εκπαιδευτικού, η οποία με πρωτοφανή για το αδίκημα καθυστέρηση πολλών ημερών τον κατήγγειλε ότι δήθεν κατά τη διάρκεια ενός ρομαντικού νυκτερινού περιπάτου μιας παντρεμένης συζύγου με τον προϊστάμενό της σε ερημική περιοχή, ο κύριος τον οποίον καταγγέλλει την βίασε και έκτοτε αυτή απέχει των υπηρεσιακών καθηκόντων της, γιατί τελεί, όπως ισχυρίζεται, υπό ψυχολογική υποστήριξη.

Ο κ. Ι.Δ. όχι μόνο αρνείται την οποιαδήποτε παράνομη συμπεριφορά εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά αντί εγγράφων εξηγήσεων έδωσε εντολή στον κ. Κούγια και τους συνεργάτες του γραφείου μας να καταθέσουμε μήνυση και αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος τόσο εις βάρος της καταγγελλούσης, αλλά και εις βάρος οιουδήποτε τον συκοφάντησε, δημοσιοποιώντας εντελώς παράνομα το περιεχόμενο της ψευδούς και συκοφαντικής μηνύσεως, για την τύχη της οποίας αρμόδιοι να αποφανθούν είναι μόνο ο Εισαγγελέας που θα τη μελετήσει και οι Δικαστές που θα την κρίνουν, αφού όμως προηγουμένως λάβουν γνώση όλων των παραμέτρων της υποθέσεως και ειδικά της σκοπιμότητος που εξυπηρετεί τόσο η υποβολή της μηνύσεως, όσο και κυρίως η δημοσιοποίησή της, ενώ αυτή απαγορεύεται, αφού η υπόθεση βρίσκεται στην προανάκριση και αυτή τη στιγμή διερευνάται η βασιμότητά της.

Στον κ. Κούγια δόθηκε εντολή επίσης όπως συντάξει μήνυση, αγωγή αποζημιώσεως για προσβολή προσωπικότητος και πειθαρχική αναφορά στον Δικηγορικό Σύλλογο Λαρίσης εις βάρος του δικηγόρου της καταγγελλούσης, ο οποίος κατά παράβαση του πειθαρχικού κώδικα δικηγόρων και του νομικά κατοχυρωμένου πλέον τεκμηρίου αθωότητας, όχι μόνο δημοσιοποίησε το περιεχόμενο της μηνύσεως, διότι επίσης διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφημήσεως του κ. προϊσταμένου της καταγγελλούσης, αλλά προέβη και σε προσωπικές δηλώσεις κατά παράβαση του τεκμηρίου αθωότητας και των όσων προβλέπει ο Κώδικας Δικηγόρων.

Ο κος Κούγιας μόλις λάβει αντίγραφα της δικογραφίας και μετά την κατάθεση των εγγράφων εξηγήσεων του κου κατηγορουμένου εφόσον, το επιτρέψει ο εντολέας μας – καταγγελλόμενος με νέο δελτίο τύπου θα δημοσιοποιήσει κατ’ εντολήν του κατηγορουμένου τις πραγματικές αιτίες, για τις οποίες υπεβλήθη αυτή η ψευδής και συκοφαντική μήνυση, αλλά και γιατί κυρίως με ακραίο τρόπο δημοσιοποιήθηκε ενώ ακόμη η διερεύνησή της βρίσκεται σε προκαταρκτικό στάδιο και δεν έχει ασκηθεί ούτε καν ποινική δίωξη.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ