Τζανάκης: Ίσως φτάσουμε και τα 8.000 κρούσματα – Είμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας


Για περαιτέρω αύξηση κρουσμάτων που ίσως φτάσουν και τα 8.000 μίλησε ο Νίκος Τζανάκης, σημειώνοντας ότι βρισκόμαστε ως χώρα στη χειρότερη φάση της πανδημίας

Με μελανά χρώματα περιέγραψε ο καθηγητής Πνευμονολογίας Νίκος Τζανάκης την επιδημιολογική εικόνα της χώρας, κάνοντας λόγο για 7.000 και 8.000 κρούσματα κατά μέσο κινητό όρο.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, «αυτό που βλέπουμε σε αυτό το κύμα με την αύξηση στα κρούσματα, δεν έχει παρατηρηθεί σε κανένα άλλο στην έναρξη του».

«Βρισκόμαστε στη χειρότερη φάση της πανδημίας του κορονοϊού», είπε ο κ Τζανάκης συμπληρώνοντας ότι από πλευράς διαγνώσεων στους μεγαλύτερους αριθμούς, λόγω των πολλών τεστ που πραγματοποιούμε ημερησίως

Στους σκληρούς πανδημικούς δείκτες, ανέφερε ότι είμαστε στο 50% των νοσηλειών σε σχέση με τις αιχμές των προηγούμενων κυμάτων και 30-40% κάτω σε θανάτους από ότι στις αιχμές των θανάτων των προηγούμενων κυμάτων και σημείωσε οφείλεται στον εμβολιασμό.

«Είμαστε σε μια περίπου ελεγχόμενη φάση από πλευράς πίεσης του υγειονομικού συστήματος, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανεκτό να έχουμε 30-40 θανάτους καθημερινά».

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα μέτρα που ανακοινώθηκαν και θα ισχύσουν από αύριο δεν μπορούν να ανακόψουν την αυξανόμενη τάση των κρουσμάτων αλλά να την επιβραδύνουν.

«Οι ανεμβολίαστοι μας είναι μια Δανία και περιμένουμε κρούσματα σε αυτούς. Καθώς η πανδημία προχωράει και τους μολύνει αποκτιέται ανοσία. Είναι σαν την πυρκαγιά που καίει ολόκληρο το δάσος και δεν έχει τι να κάψει και σβήνει μόνη της».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ