Πλεύρης: Επίσκεψη στις “κόκκινες” Λάρισα και Θεσσαλονίκη – Τι είπε για την “υποχρεωτικότητα” της τρίτης δόσης


Στη Λάρισα μεταβαίνει σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, προκειμένου να πραγματοποιήσει συναντήσεις με τον διοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας (ΥΠΕ), Φώτη Σερέτη και με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Υγείας θα μεταβεί στην Θεσσαλονίκη, όπου θα έχει συσκέψεις με τους διοικητές της 3ης και της 4ης ΥΠΕ, Παναγιώτη Μπογιατζίδη και Δημήτρη Τσαλικάκη, αντίστοιχα, καθώς και με διοικητές νοσοκομείων, ενώ θα πραγματοποιήσει ομιλία στο 6ο Thessaloniki Summit που διοργανώνει ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) σε συνεργασία με το Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

Ενωμεταξύ, άνοιξε η συζήτηση για τη χορήγηση των πιστοποιητικών εμβολιασμού μόνο μετά τη λήψη της τρίτης δόσης.

Όπως είπε, ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 το πρωί της Παρασκευής, για την τρίτη δόση του εμβολίου, όλα τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι μετά την παρέλευση του εξαμήνου από τη δεύτερη δόση η ανοσία στον οργανισμό έχει πέσει σε πολύ χαμηλά επίπεδα και ουσιαστικά είναι ανεμβολίαστος.

Μάλιστα έφερε ως παράδειγμα ότι οι λίγοι θάνατοι που καταγράφονται στους ανεμβολίαστους, αφορούν κυρίως ασθενείς που είχαν εμβολιαστεί πριν από 6 μήνες. Αποκάλυψε δε ότι ήδη έχει ξεκινήσει μια συζήτηση σε ευρωπαϊκό επίπεδο, ώστε η τρίτη δόση του εμβολίου να είναι υποχρεωτική μετά την παρέλευση εξαμήνου ώστε το πιστοποιητικό εμβολιασμού να είναι σε ισχύ.

Πηγή


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ