Serum ομορφιά: Τι είναι το σέρουμ και γιατί το χρειάζεται η επιδερμίδα σας;


Μερικές φορές, μπορεί να αισθάνεστε ότι χρειάζεστε πτυχίο ομορφιάς μόνο και μόνο για να καταλάβετε τι κάνουν στην πραγματικότητα οι διάφορες λύσεις περιποίησης δέρματος. Πάρτε το serum, για παράδειγμα. Τι το κάνει να διαφέρει από τις ενυδατικές κρέμες; Και ποια είναι τα οφέλη από την προσθήκη αυτού του επιπλέον βήματος στη ρουτίνα περιποίησης της επιδερμίδας σας; Όπως αποδεικνύεται, τα serums μπορούν να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση ορισμένων προβλημάτων φροντίδας του δέρματος. Εάν σκέφτεστε τη νυχτερινή σας ρουτίνα περιποίησης του δέρματος ως ένα γεύμα τριών πιάτων, το serum είναι σαν το κύριο πιάτο:

  • Αφού ξεκινήσετε τα πράγματα με ένα ορεκτικό (γνωστό και ως καθαρισμός του προσώπου σας)
  • και πριν περιποιηθείτε τον εαυτό σας με το επιδόρπιο (γνωστό και ως θρεπτική ενυδατική κρέμα)
  • γεμίζετε με όλα τα σημαντικά θρεπτικά συστατικά (γνωστό και ως serum).

Τι περιέχει ένα serum & ποια τα οφέλη του για την ομορφιά

Όπως και το κύριο πιάτο, τα serums μπορούν να περιέχουν μια σειρά από χρήσιμα θρεπτικά συστατικά για το δέρμα σας. Τα serums είναι προϊόντα περιποίησης δέρματος που έχουν σχεδιαστεί για να παρέχουν υψηλές συγκεντρώσεις συγκεκριμένων ενεργών συστατικών στο δέρμα. Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί τύποι ορών στην αγορά που εκτελούν διαφορετικές εργασίες, από την ενυδάτωση έως τη λάμψη του δέρματος. Τις περισσότερες φορές, τα σέρουμ είναι διαυγή, με βάση το gel ή υγρά και τείνουν να είναι λιγότερο παχύρρευστα από μια ενυδατική κρέμα. Συνήθως εφαρμόζονται πριν από τις ενυδατικές κρέμες για να βοηθήσουν στην κάλυψη της υγρασίας.

Συχνά, ένας ορός (serum) ενυδατώνει πιο αποτελεσματικά από τις πιο βαριές κρέμες. Τα μόρια είναι σε θέση να διεισδύσουν πραγματικά στο δέρμα και να ενυδατωθούν στο βαθύτερο επίπεδο, ενώ οι πιο βαριές κρέμες κάθονται περισσότερο σε αυτά τα ανώτερα στρώματα. Οι οροί ενυδάτωσης δεν αντικαθιστούν απαραίτητα την ενυδατική σας κρέμα, αλλά μπορούν να ενισχύσουν τα ενυδατικά αποτελέσματα της ενυδατικής σας κρέμας. Γενικά, οι οροί περιέχουν τοπικά αντιοξειδωτικά, συμπεριλαμβανομένων των βιταμινών Α, C και Ε. Περιέχουν επίσης τοπικές ρετινόλες και συστατικά που εξομαλύνουν τον τόνο του δέρματος. Όταν τοποθετούνται κάτω από τις ενυδατικές κρέμες, οι οροί λειτουργούν ως στοχευμένη θεραπεία για τις ρυτίδες, τη μελάγχρωση και την ερυθρότητα.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ