Banoffee pie: Φτιάξτε ένα λαχταριστό επιδόρπιο με μπανάνα για όλη την οικογένεια


Φτιάξτε ένα σπιτικό επιδόρπιο που σίγουρα θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους. Μια δελεαστική συνταγή μας για banoffee με μπανάνα. Κλασική και νόστιμη, θα γίνει σίγουρα το αγαπημένο σας και φτιάχνεται με κρεμώδες συμπυκνωμένο γάλα, το οποίο κάνει μια λεία και χρυσαφένια καραμέλα. Ένα εντυπωσιακό κομμάτι είναι πάντα δημοφιλές επιδόρπιο. Και το καλύτερο είναι πως η συνταγή για Banoffee με μπανάνα είναι πραγματικά απίστευτα απλή!

Συστατικά

  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 225 γρ. ελαφριά μπισκότα digestive, θρυμματισμένα
  • 75 γρ. βούτυρο
  • 75 γρ. καστανή μαλακή ζάχαρη
  • 400 γρ. συμπυκνωμένο γάλα
  • 2 μπανάνες
  • 150 ml κρέμα σαντιγί, χτυπημένη
  • Τρίματα σοκολάτας ή σκόνη κακάο, για τη διακόσμηση

Θα χρειαστείτε επίσης φόρμα για κέικ 20 εκ. με αποσπώμενο πάτο, καθώς και αρκετό χώρο στο ψυγείο για να το αφήσετε να παγώσει όταν πρέπει.

Οδηγίες παρασκευής

  • Βάζουμε τα θρυμματισμένα μπισκότα σε ένα μπολ με το λιωμένο βούτυρο. Το ανακατεύουμε καλά και μετά πιέζουμε το μείγμα στη βάση και στα πλαϊνά της φόρμας. Βάλτε στο ψυγείο για 10 λεπτά.
  • Βάλτε 75 γραμμάρια βούτυρο και τη ζάχαρη σε μια βαριά, αντικολλητική κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας όλη την ώρα μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέστε το συμπυκνωμένο γάλα και αφήστε να πάρει μια γρήγορη βράση για περίπου ένα λεπτό, ανακατεύοντας όλη την ώρα για μια πηχτή χρυσαφένια καραμέλα. Απλώνουμε την καραμέλα πάνω από τη βάση, κρυώνουμε και μετά κρυώνουμε για 1 ώρα.
  • Αφαιρούμε προσεκτικά την πίτα από το ταψί και την τοποθετούμε σε πιατέλα σερβιρίσματος. Κόβουμε τις μπανάνες σε φέτες και τις τοποθετούμε πάνω από την καραμέλα, από πάνω με τη μαλακή σαντιγί. Για την τέλεια τελική πινελιά, πασπαλίστε με σκόνη κακάο ή χρησιμοποιήστε τριμμένη σοκολάτα για να διακοσμήσετε την πίτα banoffee. Βάλτε στο ψυγείο μέχρι να είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Λίγα λόγια για την ιστορία του Banoffee

Το 1968, ο Mackenzie και η σύζυγός του, Sue Kenrick, αγόρασαν μια τσαγερί στο Ανατολικό Sussex. Αυτή η τσαγερί κατοικούνταν στο παρελθόν από μοναχούς. Το ζευγάρι πέρασε έξι μήνες ανακαινίζοντας τον χώρο. Τέλος, την μετέτρεψαν σε ένα μοντέρνο εστιατόριο και το ονόμασαν The Hungry Monk. Το 1971, όταν το εστιατόριο ήταν σε λειτουργία, συνειδητοποίησαν ότι τους έλειπε ένα είδος για το μενού των γλυκών τους. Ο τότε επικεφαλής σεφ, Ian Dowding, πρότεινε να δοκιμάσουν τη συνταγή που είχε φέρει πίσω από την Αμερική. Αυτή η συνταγή ονομαζόταν Blum’s Coffee Toffee Pie. Ο Μακένζι αγκάλιασε την ιδέα ολόψυχα και ετοίμαζαν το γλυκό με καραμέλα, κρέμα και βρασμένο συμπυκνωμένο γάλα. Κατά τη φάση του πειραματισμού, ο Mackenzie πρότεινε να χρησιμοποιήσουν μπανάνες και έτσι δημιουργήθηκε το διάσημο επιδόρπιο.

ΠΗΓΗ


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ