Συνάντηση Μητσοτάκη – Πούτιν: «Κλείδωσε» το ραντεβού στη Μόσχα


Αρχές Δεκεμβρίου το τετ α τετ των δύο ηγετών στη Ρωσία – Κυριάκος Μητσοτάκης και Βλάντιμιρ Πούτιν δίνουν ραντεβού στο Κρεμλίνο.

«Κλείδωσε», σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, η επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Μόσχα.

Επικρατέστερη ημερομηνία είναι η 8η Δεκεμβρίου.

Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο Ρώσος πρόεδρος είχαν συνομιλήσει τελευταία φορά τον περασμένο Αύγουστο, κατά τη διάρκεια των καταστροφικών πυρκαγιών στη Χώρα μας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη τότε να ζητά τη βοήθεια της Ρωσίας για την κατάσβεση των πύρινων μετώπων.

Τότε ο «τσάρος», αφού δέχτηκε να στείλει βοήθεια στην Ελλάδα, κάλεσε τον Έλληνα πρωθυπουργό στη Μόσχα για επίσημη επίσκεψη, με το Μαξίμου να δεσμεύεται πως η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί πριν το τέλος του 2021.

Σύμφωνα λοιπόν με τις τελευταίες πληροφορίες του Newsbomb.gr, οι δύο ηγέτες θα συναντηθούν στις 8 Δεκεμβρίου στη ρωσική πρωτεύουσα.

Στο επίκεντρο των συνομιλιών θα βρεθούν οι διμερείς σχέσεις και συνεργασίες, οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, με δεδομένη την επιθετικότητα και τις αναθεωρητικές βλέψεις της Τουρκίας, η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και οι προοπτικές ενίσχυσης της συνεργασίας στους τομείς της ενέργειας, του εμπορίου και φυσικά του τουρισμού.


Αφήστε ένα μήνυμα

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ